Batņa: Prieks par uzvaru, taču ir vēl daudz darāmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Batņa
Oskars Batņa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties kārtējam pasaules čempionātam, piektdien pirmajā pārbaudes spēlē izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Francijas valstsvienību. Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Oskars Batņa, kurš pēc spēles atzina, ka ir liels prieks par gūtajiem vārtiem un uzvaru. 

"Protams, ka ir liels prieks par gūtajiem vārtiem un uzvaru, taču ir vēl daudz darāmā. Pirmajā periodā bija daudz emociju. Gribējām vairāk izdarīt, nekā vajadzēja," pēc spēles atzina Batņa. 

Otrajā periodā Latvijas valstsvienība jau spēlēja krietni enerģiskāk, un vienā no epizodēm Elvijs Biezais izskrēja vienatnē uz vārtiem, taču vārtsargu viņš nepārspēja. Tieši šajā cīņas nogrieznī viesiem arī izdevās samazināt starpību līdz minimumam - teicami pretinieku aizsardzības zonā nospēlēja Emīls Ģēģeris, kurš, atņēmis sāncensim ripu, piespēlēja to Batņam, rezultātam kļūstot 1:2.

Noslēdzošajā trešdaļā Latvijas hokejisti aktīvi centās atspēlēties, kas vainagojās panākumiem vien nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Bičevskis veica asu piespēli uz vārtu priekšu, taču tā, atsitusies pret franču hokejistu, nonāca vārtos.

Pagarinājumā vārti tā arī netika gūti, tāpēc uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā, kur uzvaru guva Latvija, izceļoties Mārtiņam Dzierkalam un Edgaram Kuldam.

Pēc spēles Batņa atzina, ka pēc šīs mača pozitīvās emocijas ir tas, kas būtu jāņem līdzi.

"Domāju, ka pozitīvās emocijas ir jāņem līdzi. Nepieciešams ir piestrādāt pie mazajām detaļām, bet galvenais ir iegūtās emocijas," atzina Batņa. 

Svētdien izlases Grenoblē tiksies atkārtoti. Šīs Latvijai ir pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta.

Uz Franciju komanda gan devusies pieticīgā sastāvā, jo ar to nav tādi līderi kā Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Ralfs Freibergs un Rodrigo Ābols, kā arī brāļi Roberts un Rihards Bukarti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu