NBA apskatnieki slavē talantīgo basketbolistu Žagaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieki mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauduši uzslavas talantīgajam Latvijas basketbolistam Artūram Žagaram, kurš pieteicies NBA jauno spēlētāju draftam.

Svētdien, 21. aprīlī, Žagars svinēs 19. dzimšanas dienu. Viņš ir atguvies no potītes traumas un spēlē Spānijas otrās spēcīgākās līgas komandā "Prat", kur šosezon saspēles vadītājs 11 mačos vidēji spēlē guvis 8,9 punktus un veicis 2,4 rezultatīvas piespēles.

"Viņš ir ultra (ārkārtīgi) prasmīgs, kreatīvs saspēles veidotājs. Viņš bija MVP (vērtīgākais spēlētājs) Eiropas U-18 junioru čempionātā. Ir ļoti labas izredzes, ka viņš dzirdēs savu vārdu drafta vakarā," raksta NBA drafta apskatnieks Džonatans Dživonī no ESPN.

Pērn vasarā Latvijā aizvadītajā Eiropas U-18 čempionātā Žagars bija valstsvienības līderis, palīdzot komandai izcīnīt sudraba medaļas. Talantīgais saspēles vadītājs tika iekļauts arī turnīra simboliskajā pieciniekā.

Eiropas U-18 čempionātā Žagars vidēji mačā iemeta 18,9 punktus un veica 6,3 rezultatīvas piespēles.

2016. gada vasarā Žagars pārstāvēja Latvijas U-16 izlasi, kas Eiropas čempionātā ieguva 11. vietu. Šajā turnīrā saspēles vadītājs 7 mačos vidēji guva 16 punktus un izpildīja 4,6 rezultatīvas piespēles.

"Ir lieliski redzēt Artūra Žagara progresu kopš 2016. gada Eiropas U-16 čempionāta. Viņam vienmēr bijusi iespaidīga līmeņa prasmes un kreativitāte, atliek vien uzlabot fiziskās dotības. Ar nepacietību gaidu redzēt viņu ar pilnu spēku," raksta NBA drafta apskatneiks Maiks Šmits no ESPN.

"Nebūtu pārsteigts, ja Artūrs Žagars virzīsies uz augšu drafta sarakstā," piebilda "247sports" basketbola apskatnieks Evans Daniels.

Šā gada NBA drafts notiks 20. jūnijā Ņujorkā (ASV).

TVNET pērn vasarā aicināja Žagaru uz plašāku sarunu par viņa gaitām basketbolā.

Jāpiebilst, ka arī Rodions Kurucs vēl pagājušajā sezonā spēlēja Spānijas pēc spēka otrajā līgā, taču šosezon jau teicami debitējis NBA kluba Bruklinas "Nets" rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu