Sibīrijas dienvidos izsludināts ārkārtas stāvoklis (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no Twitter

Aizbaikāla novadā Krievijā, kas atrodas Sibīrijas dienvidu daļā un robežojas ar Ķīnu un Mongoliju, vakar stepju ugunsgrēku dēļ izsludināts ārkārtas stāvoklis. Krievijas ārkārtas situāciju ministrija sestdien paziņojusi, ka par ugunsgrēkos cietušiem šajā reģionā oficiāli atzīti 342 cilvēki, to vidū 53 bērni.

Pagaidu uzturēšanās vietās pašlaik izmitināti 55 cilvēki, no tiem 21 ir bērns.

Interneta medijs currenttime.tv ziņo, ka Aizbaikāla novadā pilnībā nodeguši divi ciemi un liesmas aprijušas vairākus desmitus dzīvojamo māju. Ugunsdzēsēji ar liesmām cīnās sešos novada apgabalos, 14 apdzīvotās vietās.

Jaunākās ziņas liecina, ka nodegušas 98 dzīvojamās mājas un 54 saimniecības ēkas. Bez pajumtes palikuši 298 cilvēku, to skaitā 25 bērni.

Par ugunsgrēku galvenajiem iemesliem tiek uzskatīti īpaši nelabvēlīgie laika apstākļi – spēcīgais vējš un krasā gaisa temperatūras paaugstināšanās. Tajā pašā laikā Aizbaikāla novada ūdenskrātuves joprojām klājot ledus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu