LFF lemj par būtiskiem korporatīvās pārvaldības jautājumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks un LFF prezidents Kaspars Gorkšs
Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks un LFF prezidents Kaspars Gorkšs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Gatavojoties Latvijas Futbola federācijas (LFF) kārtējam kongresam, kas notiks 26. aprīlī Rīgā, LFF valde šonedēļ lēma par vairākiem būtiskiem federācijas korporatīvās pārvaldības jautājumiem, tostarp par 2018. gada finanšu pārskatu, ilgtermiņa budžeta izstrādi, jaunu organizācijas statūtu redakciju, kā arī aplūkoja iespējamu rasisma gadījumu Latvijas futbolā.

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks ziņoja valdei par situāciju ar LFF 2018. gada finanšu pārskatu. Valde uzdeva ģenerālsekretāram izstrādāt rīcības plānu, lai iegūtu zvērināta revidenta ziņojumu par 2018. gada finanšu pārskatu, kas biedriem sniedz pilnu pārliecību par LFF grāmatvedības uzskaites atbilstību normatīvajiem aktiem.

Pašlaik LFF veic organizācijas Finanšu nodaļas funkcionālo auditu, izvērtējot atbildības un līdzšinējo darba praksi. Pēc LFF lūguma nākamnedēļ Rīgā ieradīsies Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Finanšu pārvaldības programmas vadītājs, kurš sniegs neatkarīgu vērtējumu un konsultācijas par LFF finanšu vadību. Līdztekus tam LFF izskata potenciālo neatkarīgo revidentu kandidatūras darbam ar LFF 2019. gada finanšu pārskatu, vienu no kandidatūrām virzot apstiprināšanai gaidāmajā kongresā.

Plānots, ka kongresa laikā ģenerālsekretārs iepazīstinās LFF biedrus ar ilgtermiņa budžetu, paredzot jaunus budžeta izstrādes principus, kuru mērķis nodrošināt sistēmisku organizācijas darbības plānošanu un caurskatāmu finanšu plūsmu.

Otrs būtiskais jautājums, kas noteiks LFF turpmāko korporatīvās pārvaldības modeli, ir LFF jaunie statūti, kas izstrādāti LFF ģenerālsekretāra pārraudzībā, balstoties uz Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rekomendācijām. LFF valde iepazinās ar jauno LFF statūtu projektu, diskutējot par plānotajām izmaiņām, kuras arī tiks virzītas uz apstiprināšanu 26. aprīļa kongresā.

Tāpat LFF valde iepazinās ar MTC Staicele 2018. gada finanšu pārskatu un neatkarīga revidenta ziņojumu, uzklausot iestrādnes, kādas veiktas pēc pieaicināto UEFA ekspertu vizītes Staicelē, kuras laikā tika apspriesti iespējamie bāzes tālākās darbības modeļi. Par to virzību tiks pieņemts kopīgs lēmums ar Alojas novada domi, ar kuru tuvākajā tikšanās reizē tiks virzīti arī jautājumi par vairāku ar bāzi saistītu nodibinājumu likvidēšanu. Līdztekus tam jau izbeigts beztermiņa līgums starp MTC Staicele un nodibinājumu Nacionālais sporta centrs "Staicele" par Ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas finansēšanu, savukārt par vidusskolas tālāko darbību lēmums atbilstoši kompetencei jāpieņem Alojas novada domei.

Valde izskatīja jautājumu par FK Tukums 2000/TSS komandas iesniegumu par iespējamām rasisma izpausmēm pagājušās nedēļas nogales Komanda.lv 1. līgas čempionāta spēlē pret FC New Project. LFF valde un vadība izteica kategorisku nosodījumu rasisma izpausmēm Latvijas futbolā un uzsver, ka futbolā nav vietas nevienai no cilvēku diskriminācijas formām.

Par minēto FK Tukums 2000/TSS komandas iesniegumu norisinās izmeklēšana, pārbaudot kluba iesniegto dokumentāciju un materiālus, kā arī papildu pieprasot skaidrojumus no visām iesaistītajām pusēm.

Noslēdzot darbu pie LFF biedru darbības revīzijas, valde apstiprināja, ka gaidāmajā LFF kongresā izslēgšanai no LFF biedru rindām tiek virzītas trīs organizācijas, kuru darbība neatbilst LFF statūtiem – Optimists-R, SK Progress un A. Kulakova futbola akadēmijas centrs, kā arī divas organizācijas, kuras pašas lūgušas sevi izslēgt no biedru vidus – Futbola parks un Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu