Ostapenko zaudē Bartelai; Latvijas tenisistes atzīst Vācijas izlases pārākumu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
 Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa komanda sestdien zaudēja Vācijai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa ("Fed Cup") Pasaules pirmajā grupā.

Līdz ar to Latvija paliks Pasaules otrajā grupā, kamēr vācietes saglabājušas vietu pirmajā grupā.

Sestdien "Arēnā Rīga" notikušajā dienas pirmajā vienspēlē Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura ir pasaules 29.numurs, bez lieliem variantiem ar 4-6, 3-6 zaudēja planētas 90.raketei Monai Bartelai. Līdz ar to pēc trim mačiem Latvija nonāca iedzinējos ar 0-3 un jau priekšlaicīgi zaudēja divcīņu ar Vāciju.

Ostapenko un Bartelas duelis iesākās līdzīgā cīņā, bet trešajā geimā Latvijas tenisistei neizdevās izmantot vienu breikbumbu. Uzreiz pēc tam ar to pašu atbildēja vāciete, bet svarīgo desmito geimu Ostapenko sāka ar divām dubultkļūdām, pretiniecei iegūstot 30:0 pārsvaru. Bartela pāris izspēles vēlāk tika pie divām setbumbām, ko arī izmantoja, jo Latvijas sportistei bija nopietnas problēmas ar pirmo servi.

Arī otrais sets iesākās līdzvērtīgā cīņā, tomēr ceturtajā geimā Ostapenko neveiksmīgi nospēlēja pie savas serves un nonāca iedzinējos ar viena breika pārsvaru. Jau nākamajā geimā viņa gan to atspēlēja un šķietami bija uz emocionāla pacēluma. Tiesa, tas bija tikai uz īsu brīdi, jo grūtā cīņā Bartela atguva breika vadību. Ostapenko bija lielas problēmas ar pirmo servi, lai gan astotajā geimā viņa ar lielām grūtībām spēja servi nosargāt, bet nākamajā geimā Bartela varēja servēt par uzvaru šajā mačā, ko arī veiksmīgi paveica.

Sākotnēji bija plānots, ka Ostapenko sestdien tiksies ar WTA ranga 17.vietas īpašnieci Jūliju Gērgesu, taču viņa iedzīvojusies veselības problēmās.

Pēc tam norisinājās dubultspēle, kurā Ostapenko pārī ar Danielu Vismani ar 6-1, 6-2 apspēlēja Annu Lēnu Grēnfeldi un Andrea Petkoviču, gūstot savu vienīgo panākumu šajā duelī.

Līdz ar to Latvijas tenisistes vācietēm zaudēja ar 1-3.

1. vienspēle: Aļona Ostapenko - Andrea Petkoviča 5-7, 4-6

2. vienspēle: Diāna Marcinkēviča - Jūlija Gērgesa 4-6, 6-4, 1-6

3. vienspēle: Aļona Ostapenko - Mona Bartela 4-6, 3-6

4. dubultspēle: Aļona Ostapenko/Daniela Vismane - Andrea Petkoviča/Lēna Grēnfelde 6-1, 6-3

Pirms tam bija plānots, ka sestdien vienspēļu maču aizvadīs Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča (WTA 267.) un Petkoviča (WTA 71.), tomēr pēc Ostapenko zaudējuma vienspēlē tika pieņemts lēmums aizvadīt tikai dubultspēli.

Ostapenko ar Bartelu līdz šim bija tikusies vienu reizi, kad 2015.gadā Kvebekā notikušajā WTA turnīrā Latvijas tenisiste svinēja uzvaru ar 7-6 (8:6), 4-6, 6-4.

Piektdien Ostapenko ar 5-7, 4-6 zaudēja Petkovičai, bet Marcinkēviča ar līdzīgā cīņā ar 4-6, 6-4, 1-6 piekāpās Gērgesai.

Šajā duelī Latvijai nevarēja palīdzēt valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 13.), kura dziedē muguras savainojumu, taču iztrūkums bija arī Vācijas sastāvā, jo komandai nepalīdzēja planētas piektais numurs Angelika Kerbere.

Vēl no Latvijas sastāvā pieteiktajām tenisistēm 18 gadus vecā Vismane ir 645.pozīcijā, bet Patrīcija Špaka tajā nav atrodama. Savukārt Vācijas izlases sastāvā atrodamā Grēnefelde dubultspēļu reitingā ir augstajā 26.vietā.

Latvija Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 uzvarēja Slovākiju, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā. Tikmēr Vācija Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā ar 0-4 piekāpās Baltkrievijai, tāpēc tai bija jāspēkojas ar Latviju.

Vācija ir 1987. un 1992.gada Federāciju kausa ieguvēja. Pirms pieciem gadiem vācietes pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezās Federāciju kausa finālā, kurā atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Pērn Federāciju kausā uzvarēja Čehija, kas pusfinālā apturēja tieši Vāciju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu