Pat apsūdzības krāpšanā nebūšot iemesls Babiša demisijai (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs sestdien paziņojis, ka neatkāpsies no amata, ja viņam tiks izvirzītas apsūdzības par krāpšanos ar Eiropas Savienības (ES) subsīdijām.

"Es neatkāpšos, jo jau no paša sākuma esmu teicis, ka šis ir politisks process," sacīja Babišs intervijā laikraksam "DNES", kas viņam pieder.

Čehijas policija šonedēļ ieteica izvirzīt Babišam apsūdzības par krāpšanos ar ES subsīdijām divu miljonu eiro apmērā. Tomēr līdz prokuratūras lēmuma pieņemšanai par to, vai izvirzīt apsūdzības, vēl var paiet vairākas nedēļas vai mēneši.

64 gadus vecais agroķīmijas magnāts Babišs, kuru žurnāls "Forbes" atzinis par otro bagātāko cilvēku Čehijā, tiek turēts aizdomās par ļaunprātīgu ES līdzekļu izmantošanu 2007.gadā, lai izveidotu luksusa kūrortu "Stārķa ligzda". Lai saņemtu ES palīdzību mazajiem uzņēmumiem, kompānija, kas veidoja kūrortu, tika nodalīta no Babiša daudznozaru holdinga "Agrofert", bet tam tajā atkal iekļauta.

"Ja es nebūtu politikā, neviens nebūtu dzirdējis par "Stārķa ligzdu"," sacīja Babišs.

"Cilvēki turpina sazvērestības pret mani, rakņājas pagātnē. Šī lieta ir 12 gadus veca," viņš piebilda.

Čehijas prezidents Milošs Zemans ceturtdien paziņoja, ka neplāno atcelt Babišu no premjera amata, ja viņam tiks izvirzītas apsūdzības.

"Apsūdzēts premjerministrs nav notiesāts premjerministrs," norādīja Zemans.

Babiša dibinātā populistiskā partija "Neapmierināto pilsoņu akcija" (ANO) koalīcijā ar sociāldemokrātiem vada mazākuma valdību, kurai atbalstu parlamentā nodrošina komunisti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu