Ilūkstes novadā kaimiņi divus cilvēkus izglābj no degošas mājas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien Ilūkstes novadā kaimiņi divus cilvēkus izglābuši no aizdegušās dzīvojamās mājas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Sestdien plkst.17.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ilūkstes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamā mājā deg dīvāns divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no piedūmotās ēkas bija izglābuši divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Plkst.18.55 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Iedzīvotāju neuzmanīga rīcība ar uguni joprojām ir viens no biežākajiem ugunsgrēku iespējamiem izcelšanās cēloņiem Latvijā, tāpēc VUGD aicina šajās brīvdienās īpaši parūpēties par ugunsdrošību, lai pavasarīgas atpūtas laikā nenotiktu traģiski nelaimes gadījumi. Iedzīvotāji tiek aicināti neatstāt bez pieskatīšanas ugunskurus, grilus novietot pietiekami tālu no ēkām, lai nejauša dzirkstele neizraisa ugunsnelaimei, un arī pieskatīt ēdienu, kas tiek gatavots uz plīts.

Kā atzīmēja Palkavniece, pērn Lieldienu brīvdienās ugunsgrēkos cieta četri cilvēki, un šie ugunsgrēki nebija saistīti ar kūlas degšanu, bet jāņem vērā, ka pagājušajā gadā Lieldienu brīvdienas bija marta beigās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu