Daudz laimes, karalien! Elizabete II svin savu 93. dzimšanas dienu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Apvienotās Karalistes un britu aizjūras domīniju karaliene, Elizabete II, šodien, 21. aprīlī, svin savu 93. dzimšanas dienu. Elizabete II ir visu laiku ilgāk valdījušais britu monarhs, otrajā vietā atstājot savu vecvecvecmāmiņu karalieni Viktoriju.

Elizabete II dzimusi 1926. gada 21. aprīlī, bet viņas kronēšana notika 1953. gada 2. jūnijā. 1939. gadā Elizabete II pirmo reizi satika tā laika Grieķijas un Dānijas princi (vēlāk viņš no šī troņa atteicās) Filipu Mauntbatenu, kurš bija arī viņas 4. pakāpes brālēns. Abi kāzas svinēja 1947. gada 20. novembrī Vestminsteras abatijā. Filips ieguva Edinburgas hercoga titulu.

Laulībā dzima četri bērni: Velsas princis Čarlzs, karaliskā princese Anna, princis Endrū, kurš tagad ir Jorkas hercogs, un princis Eduards.

Interesanti, ka Elizabete II bija pirmā karaliene britu karaļnama vēsturē, kas 1992. gadā brīvprātīgi nolēma maksāt ienākuma nodokli, tādējādi simbolizējot tuvināšanos tautai

Par godu karalienes dzimšanas dienai, portāls TVNET piedāvā atskatu uz dažiem no daudzajiem Elizabetes II dzīves notikumiem.  

Foto: Karalienes Elizabetes vizīte Latvijā 2006. gadā

Foto: Megana un Elizabete II iziet sabiedrībā divatā 

Foto: Karaliene Elizabete II un princis Filips svin 70 gadu kāzu jubileju

Foto: Elizabete II un princis Viljams apmeklē Londonas ugunsgrēka upurus 

 Foto: karalienes Elizabetes dārza ballītes viesu stils - pasteļtoņi un greznība

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu