Elksniņu un Baraņņiku pēc atgriešanās no Maskavas esot pārmeklējuši VDD darbinieki (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook

Pēc atgriešanās no Maskavā notikušā samita par transporta infrastruktūras attīstības jomu Daugavpils mēru Andreju Elksniņu (S) un viņa partijas biedru, Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku Rīgas lidostā pārmeklējuši Valsts drošības dienesta (VDD) darbinieki, sociālajā tīklā "Facebook" svētdienas vakarā raksta Elksniņš.

"Specdienesti man un manam kolēģim Rīgas vicemēram sarīkoja kārtīgu kratīšanu," raksta Elksniņš.

Saskaņā ar Daugavpils mēra ziņoto, meklējot pierādījumus, kas apdraud valsts drošību, VDD darbinieki pārmeklējuši viņa bagāžu, un "tādas pašas darbības tika veiktas arī pret Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku".

"Saprotams, ka nekas netika atrasts, bet procedūra norisinājās īpaši "teatralizēti" - robežsargs, kas atpazina mani pasu kontroles zonā, skriešus devās pie muitniekiem, tika piesaistīti suņi, pārcilāta apakšveļa, rūpīgi "izkratīta" visa bagāža, fotografētas vizītkartes (acīmredzot meklēja [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina vizītkarti)," sašutis Elksniņš.

Politiķis ir neizpratnē, kāpēc līdzīgu pārmeklēšanu drošības dienesti nesarīkoja, piemēram, satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP), kurš arī nesen esot atgriezies no Maskavā notiekoša pasākuma - izstādes "TransRussia".

"Komandējuma laikā vienojos, ka vasarā Daugavpils skolu labākie matemātikas, fizikas un ķīmijas skolēni varēs piedalīties starptautiskā forumā "Gorod Obrazovanija" Maskavā. Vai viņi arī tiks pārmeklēti? Ko gaidīt mūsu teātra aktieriem, atgriežoties no viesizrādēm Vahtangova teātrī?" ierakstā "Facebook" vaicā Elksniņš.

Kā ziņots, šonedēļ Maskavā notika starptautisks samits par transporta infrastruktūras attīstības jomu, kurā piedalījās arī amatpersonas no Latvijas.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu