Sevastova un Ostapenko saglabā savas pozīcijas pasaules rangā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko (no labās) un Anastasija Sevastova
Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko (no labās) un Anastasija Sevastova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājušas savas pozīcijas.

Tāpat kā pirms nedēļas arī šonedēļ Sevastova ir Latvijas pirmā rakete, atrodoties 13.vietā, kamēr Ostapenko ir 29.vietā.

Vēl pirms pāris nedēļām Sevastova nebija tālu no tā, lai sasniegtu ranga pirmo desmitnieku, tomēr tagad viņa no tā atpaliek par 375 punktiem. Latvijas tenisiste pēdējā laikā nav spēlējusi sekmīgi - viņa kopš februārī notikušajām Federāciju kausa cīņām cietusi piecus zaudējumus septiņās spēlēs.

Abām tenisistēm šonedēļ paredzēta savstarpējā spēle prestižā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko aizvadītajā nedēļas nogalē palīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules grupā, kamēr Sevastova vēl nebija atkopusies no savainojuma un turnīrs, kurā Latvija ar 1-3 piekāpās Vācijai, viņai gāja secen.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA zaudējusi vienu vietu un ieņem 268.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane pakāpusies par 29 vietām un ir 616.pozīcijā.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās Federāciju kausa dueļi, tādējādi ranga pirmais četrdesmitnieks ir bez izmaiņām.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt otrā ir rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz čehieti Petru Kvitovu. Ceturtā ir vēl viena Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova, bet vāciete Angelika Kerbere ir piektā. Sestajā pozīcijā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai seko nīderlandiete Kiki Bertensa. Astotā joprojām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz austrāliete Ešlija Bārtija un baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par vienu vietu un ir 52.pozīcijā, bet Sevastova arī šonedēļ ir 63.pozīcijā, kamēr Marcinkēviča saglabā 252.vietu, bet Vismanei ir 202 pozīciju kāpums uz 689.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu