Krievijas hokeja izlasei pārbaudes spēlēs Rīgā palīdzēs arī Kovaļčuks un Georgijevs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Krievijas hokeja izlase uz šonedēļ gaidāmajiem pārbaudes mačiem ar Latviju ieradīsies ar pieciem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem sastāvā.

Latvijas valstsvienība ceturtdien un piektdien "Arēna Rīga" uzņems spēcīgo Krieviju. Biļetes uz šīm spēlēm var iegādāties "www.bilesuserviss.lv".

No pretiniekiem NHL komandu apcirkņos šosezon bijuši uzbrucējs Iļja Kovaļčuks (Losandželosas "Kings"), aizsargi Bogdans Kiseļevičs (Vinipegas "Jets"), Iļja Ļubuškins (Arizonas "Coyotes") un Jegors Jakovļevs (Ņūdžersijas "Devils"), kā arī vārtsargs Aleksandrs Georgijevs (Ņujorkas "Rangers").

No šiem hokejistiem lielas lomas savās komandās šosezon bija Kovaļčukam, kurš 64 spēlēs guva 16 vārtus un veica 18 rezultatīvas piespēles, un Georgijevam, kurš 33 mačos caurmērā ielaida 2,91 ripu un atvairīja 91,4% pretinieku mesto ripu.

Savukārt pārējie Krievijas izlases kandidāti pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas.

Latvijas izlase aizvadītajā nedēļas nogalē uzsāka pārbaudes spēļu ciklu, aizvadot divus mačus ar Franciju. Vispirms tika izcīnītā uzvara 3:2 "bullīšos", bet pēc tam ciests "sausais" zaudējums 0:2.

Turpretī Krievija uzvarējusi visās četrās pārbaudes spēlēs, daļu no tām aizvadot ar olimpisko izlasi.

Pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu