Latvijas U-18 hokejisti pirmo reizi vēsturē sasniedz PČ ceturtdaļfinālu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Patriks Zabusovs.
Patriks Zabusovs. Foto: IIHF.com

Latvijas U-18 puišu hokeja izlase pirmdien Zviedrijā nodrošināja ceļazīmi uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, vienlaikus saglabājot vietu elites divīzijā.

Latvijas jaunie hokejisti B grupas trešajā spēlē Ērnšeldsvīkā ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Slovākijas vienaudžus.

Latvijas puiši U-18 izlases vēsturē pirmajā ceturtdaļfinālā, visticamāk, tiksies ar Kanādu.

Spēles pirmajās minūtēs aktīvāk uzbruka slovāki, taču savos uzdevumos bija Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Šilovs. Turpinājumā Patriks Marcinkēvičs nopelnīja Latvijas izlasei vairākumu, taču tas palika neizmantots.

Otrā perioda sākumā Latviju mazākumā atstāja Gļebs Prohorenkovs, bet spēle nevienādos sastāvos tika izturēta. Trešdaļas turpinājums Latvija bija ļoti veiksmīgs, jo Erensts Ošenieks un Ralfs Jevdokimovs perioda pirmajā pusē trīs minūšu laikā guva divus vārtus un panāca 2:0.

Trešā perioda ievadā latvieši spēlēja vairākumā piecatā pret trijiem, taču divu puišu pārspēku realizēt neizdevās. Perioda otrajā pusē slovāki centās izglābties un aktīvi uzbruka, bet lielisks vārtos bija Šilovs, kurš palīdzēja Latvijai noturēt vadību.

B grupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs vadībā ir ASV, tālāk ar sešiem punktiem seko Zviedrija un Krievija, kamēr Latvijai ir trīs punkti, bet Slovākija ir bešā.

Savukārt A grupā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanāda, tālāk ar sešiem punktiem ir Čehija un Baltkrievija, kamēr bez punktiem cīnās Somijas un Šveice. Šīs vienības sacenšas Ūmeo pilsētā.

Čempionāta pirmajā mačā Latvijas jaunie hokejisti ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, bet sestdien ar 1:5 atzina Krievijas pārākumu. Tikmēr Slovākija zaudējusi Krievijai (3:6), ASV (5:12) un Zviedrijai (1:5).

Šī turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība Ērnšeldsvīkā spēkosies arī ar ASV vienaudžiem. Pirmās četras komandas sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr vājākajai vienībai cīņā par izdzīvošanu elites divīzijā būs jāsacenšas ar A apakšgrupas sliktāko izlasi.

Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins sastāvā iekļāvis 23 hokejistus - trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 17 uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība no sastāvā iekļautajiem spēlētājiem ir no Hokeja skolas "Rīga" komandas - tādi kopumā ir 11 hokejisti, bet astoņi spēlētāji ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga".

Aprīļa pirmajā nedēļā Latvijas U-18 komanda aizvadīja treniņnometni Ventspilī, bet pēc tam vienība turpināja čempionātam gatavoties Rīgā, kur pārbaudes spēlē ar 2:6 piekāpās Latvijas pieaugušo izlases kandidātiem.

Savukārt trešdien Somijā Latvijas komanda pārbaudes mačā ar rezultātu 1:0 pārspēja vietējās junioru līgas bronzas medaļas ieguvēju Vāsas "Sport".

Arī šajā sezonā Latvijas U-18 izlases galvenajam trenerim asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs.

Pērnā gada U-18 pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kas norisinājās "Arēna Rīga", Sorokina vadītā valstsvienība izcīnīja uzvaras visās piecās spēlēs un ieguva ceļazīmi uz eliti.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsargi - Artūrs Šilovs, ("Rīga"), Rūdolfs Lazdiņš (Hokeja skola "Rīga"), Kārlis Reinis Riba ("Lido");

aizsargi - Patriks Ozols ("Lido"), Ernests Ošenieks, Kārlis Krustiņš (abi - HS "Rīga"), Miks Tumānovs, Harijs Brants, Ņikita Mateiko (visi - "Rīga"), Nauris Sējējs (Ženēvas "Servette", Šveice);

uzbrucēji - Rūdolfs Polcs, Gustavs Millers, Jānis Švānenbergs, Patriks Zabusovs (visi - "Rīga"), Gļebs Prohorenkovs, Raivis Kristiāns Ansons, Kristaps Skrastiņš, Ralfs Jevdokimovs, Rihards Liģis, Roberts Petrovičs, Aleksandrs Biškins, Raimonds Mikus Vītoliņš (visi - HS "Rīga"), Patriks Marcinkēvičs ("Prizma").

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu