Sorokins: Bijām pārāki pār slovākiem visos aspektos (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Oļegs Sorokins
Oļegs Sorokins Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas U-18 hokeja izlase pirmdien notikušajā pasaules čempionāta elites divīzijas apakšgrupas mačā visos aspektos bija pārāka pār Slovākijas jauniešu valstsvienību, tāpēc arī izcīnīja vēsturisko uzvaru, kas šī vecuma pašmāju izlasi pirmo reizi ieveda visaugstākā līmeņa turnīra ceturtdaļfinālā, uzskata Latvijas komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Kā vēstīts, Latvijas U-18 puišu hokeja izlase pirmdien Zviedrijā nodrošināja ceļazīmi uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, vienlaikus saglabājot vietu elites divīzijā.

Latvijas jaunie hokejisti B grupas trešajā spēlē Ērnšeldsvīkā ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Slovākijas vienaudžus.

Latvijas izlases galvenais treneris Sorokins pēc spēles intervijā Latvijas Hokeja federācijai (LHF) neslēpa prieku par panākumu, uzsverot padoto pašaizliedzību.

"Uzskatu, ka visos aspektos bijām par viņiem labāki. Pirmajā trešdaļā vārtus varējām zaudēt tikai pēc pašu kļūdām. Tādas arī bija, bet lieliski nospēlēja mūsu vārtsargs Artūrs Šilovs. Pirmajā pārtraukumā parunājām un uz otro trešdaļu jau iznāca pavisam cita komanda. Tā varētu būt labākā otrā trešdaļā, kāda man bijusi, trenējot U-18 vecuma jauniešus. Neredzēju, kā slovāki šajā spēlē varētu tikt pie uzvaras," gandarīts bija Sorokins.

Par to, ka uzvara ir vēsturiska, treneris esot aizdomājies vien pēc spēles beigām. Viņš gan pagaidām to neliktu savas trenera karjeras svarīgāko panākumu topa pašā augšgalā.

Šī turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība Ērnšeldsvīkā spēkosies arī ar ASV vienaudžiem. Sorokins uzskata, ka tā latviešiem būs laba iespēja samērot spēkus ar nākamā Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmo kārtu kandidātiem.

Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins sastāvā iekļāvis 23 hokejistus - trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 17 uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība no sastāvā iekļautajiem spēlētājiem ir no Hokeja skolas "Rīga" komandas - tādi kopumā ir 11 hokejisti, bet astoņi spēlētāji ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga".

Aprīļa pirmajā nedēļā Latvijas U-18 komanda aizvadīja treniņnometni Ventspilī, bet pēc tam vienība turpināja čempionātam gatavoties Rīgā, kur pārbaudes spēlē ar 2:6 piekāpās Latvijas pieaugušo izlases kandidātiem.

Savukārt trešdien Somijā Latvijas komanda pārbaudes mačā ar rezultātu 1:0 pārspēja vietējās junioru līgas bronzas medaļas ieguvēju Vāsas "Sport".

Arī šajā sezonā Latvijas U-18 izlases galvenajam trenerim asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs.

Pērnā gada U-18 pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kas norisinājās "Arēna Rīga", Sorokina vadītā valstsvienība izcīnīja uzvaras visās piecās spēlēs un ieguva ceļazīmi uz eliti.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsargi - Artūrs Šilovs, ("Rīga"), Rūdolfs Lazdiņš (Hokeja skola "Rīga"), Kārlis Reinis Riba ("Lido");

aizsargi - Patriks Ozols ("Lido"), Ernests Ošenieks, Kārlis Krustiņš (abi - HS "Rīga"), Miks Tumānovs, Harijs Brants, Ņikita Mateiko (visi - "Rīga"), Nauris Sējējs (Ženēvas "Servette", Šveice);

uzbrucēji - Rūdolfs Polcs, Gustavs Millers, Jānis Švānenbergs, Patriks Zabusovs (visi - "Rīga"), Gļebs Prohorenkovs, Raivis Kristiāns Ansons, Kristaps Skrastiņš, Ralfs Jevdokimovs, Rihards Liģis, Roberts Petrovičs, Aleksandrs Biškins, Raimonds Mikus Vītoliņš (visi - HS "Rīga"), Patriks Marcinkēvičs ("Prizma").

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu