U-18 izlases aizsargs Tumānovs: Sajūtas ir sirreālas

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 hokejisti līksmo pēc uzvaras pār Slovākiju.
Latvijas U-18 hokejisti līksmo pēc uzvaras pār Slovākiju. Foto: IIHF.com

Latvijas U-18 puišu hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā centīsies parūpēties par pārsteigumu, uzsver valstsvienības aizsargs Miks Tumānovs.

Latvijas jaunie hokejisti pirmdien Zviedrijā nodrošināja ceļazīmi uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, vienlaikus saglabājot vietu elites divīzijā.

Latvieši B grupas trešajā spēlē Ērnšeldsvīkā ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Slovākijas vienaudžus.

Latvijas puiši U-18 izlases vēsturē pirmajā ceturtdaļfinālā, visticamāk, tiksies ar Kanādu.

"Ir sirreālas sajūtas. Mēs cīnījāmies. Gribējām tur nokļūt un neapstājāmies. Tas patiešām ir īpaši, ļoti īpaši. Ceturtdaļfinālā noteikti nebūsim favorīti. Neviens netic, ka varam tikt tālāk, bet mēs centīsimies pierādīt pretējo," Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) citē Tumānova teikto.

Latvijas hokejisti abus vārtus guva otrā perioda pirmajā pusē, kad trīs minūšu laikā ar precīziem metieniem atzīmējās Ernests Ošenieks un Ralfs Jevdokimovs.

"Bija sīva cīņa pie vārtiem. Ripa atlēca pie manis, savaldīju to un guvu smagus vārtus. Sajūtas ir neticamas. Jutām atbalstu no visas Latvijas tautas," stāsta Jevdokimovs.

Šī turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība otrdien spēkosies arī ar ASV vienaudžiem. Pirmās četras komandas sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr vājākajai vienībai cīņā par izdzīvošanu elites divīzijā būs jāsacenšas ar A apakšgrupas sliktāko izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu