Grupa "Autobuss debesīs" šogad svinēs 20 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar vairākiem īpašiem koncertiem Latvijas pilsētās šogad darbības 20. gadskārtu atzīmēs grupa “Autobuss debesīs”, koncertu repertuārā piedāvājot daudzpusīgu muzikālu retrospekciju.

“Autobuss debesīs” jubilejas turneja sāksies ar koncertu 26. aprīlī Madonas Kultūras namā. Tāpat šī programma izskanēs gadskārtējos Imanta Kalniņa mūzikas svētkos “Imantdienas” Cēsu Pils parka estrādē 13. jūlijā.

Savukārt viens no galvenajiem jubilejas notikumiem gaidāms rudens pusē – koncerts Rīgā VEF kultūras pilī 23. oktobrī.

Tuvāko mēnešu laikā tiks izsludināti vēl vairāki citi jubilejas koncerti Latvijas pilsētās.

Koncertos klausītāji visā Latvijā varēs dzirdēt daudzas tautā iemīļotas komponista Imanta Kalniņa dziesmas un vairākus pašu grupas dalībnieku komponētus skaņdarbus no karjeras laikā tapušā grupas repertuāra.

Viens no īpašajiem  muzikālajiem notikumiem koncertos būs grupas pirmā albuma “Viņa pastarā diena” dziesmu izpildījums, kas par godu dzejnieka Vika 80 gadu jubilejai šogad iestudēts no jauna un izskanēs gan jubilejas koncertos, gan Imantdienās.

“Autobuss debesīs” 20 gadus krātā repertuāra klāstā ir seši skaņu ierakstu albumi, kuros iekļautās dziesmas šo gadu laikā kļuvušas ne vien par plaši pazīstamām melodijām, bet arī zīmīgu sava laika simbolu, īpaši akcentējot Imanta Kalniņa 90. gadu un mūsu gadsimta pirmās desmitgades radošo posmu.

Autobuss Debesīs «... taureņiem, kaijām un spārēm...»
Autobuss Debesīs «... taureņiem, kaijām un spārēm...» Foto: Publicitātes foto

Jau kopš dibināšanas 1999. gadā grupa “Autobuss debesīs” ir piedzīvojusi ievērojamus panākumus, kļūstot par vienu populārākajām latviešu mūzikas grupām.

Biļetes uz grupas “Autobuss debesīs” jubilejas koncertiem un Imantdienām iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs kā arī interneta vietnē bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu