"Mana dzīvesbiedre tika nogalināta, bet viņas slepkavas joprojām ir brīvībā."

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Indijas policija

Pagājušā gada martā Keralas štatā Indijā noslepkavota tika atrasta Latvijas pilsone Līga Skromane, kura uz turieni bija devusies ārstniecības nolūkos. Līgas dzīvesbiedrs, īrs Endrū Džordans nodēvējis Indijas tieslietu sistēmu par "absolūtu farsu", jo divi slepkavībā apsūdzētie vīrieši ceturtdien neieradās uz tiesas sēdi, ziņo "Irish Mirror".

Apsūdzēto neierašanās varētu vēl vairāk aizkavēt prāvu - iespējams, pat līdz nākamajam gadam.

"Kāpēc viņi vispār ir izlaisti pret drošības naudu?" jautā 42 gadus vecais Džordans. "Ja viņi Līgai nodarīja to, par ko ir apsūdzēti, tad viņi ir dzīvnieki, kuri nedrīkstētu klīst pa ielām. Ja viņi ir vainīgi, tad noteikti apdraud citas sievietes."

Līga Skromane pazuda 2018.gada 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos. Pēc 40 dienas ilgiem meklējumiem viņu atrada mirušu nomaļā mangrovju mežā līdzās tūristu iecienītai pludmalei.

33 gadus vecā Līga Indijā bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos ar tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līgas lietā ir divi apsūdzētie - 28 gadus vecais Umešs un 24 gadus vecais Udajans. Viņi atbrīvoti pret drošības naudu līdz tiesas sākumam, ziņo "Irish Mirror". Iepriekš presē izskanēja versija, ka apsūdzētie atzinušies pēc spīdzināšanas policijā, ko varasiestādes noliedz.

Bija paredzēts, ka tiesa sāksies ceturtdien. Tagad 12.jūnijā nozīmēta jauna sēde, kurā apsūdzētajiem plānots nolasīt apsūdzības un nolikt jaunu tiesas datumu.

Džordans norāda, ka Indijas tiesu sistēmas lēnīgums viņam esot radījis vilšanos. "Kopš Līgas mirstīgo atlieku atrašanas pagājis gandrīz viens gads," viņš teica.

"Es cenšos par to nepārdzīvot, taču vilcināšanās tikai pierāda, ka šī lieta netiek uztverta nopietni," uzskata Džordans.

Džordans bija Indijā šī gada 14.martā, kad apritēja gads kopš Līgas pazušanas. Taču dzīvesbiedrs uzskata, ka Līga tika nogalināta desmit līdz 20 dienas pēc pazušanas, pamatojot to ar neatkarīgo ekspertu spriedumiem par viņas mirstīgo atlieku stāvokli.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu