Kaimiņš: NEPLP ir jāatlaiž (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Ņemot vērā pēdējā laikā notikumus, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir jāatlaiž, uzskata Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Vērtējot izskanējušo informāciju par divu NEPLP locekļu - Ivara Āboliņa un Patrika Grīvas - dibināto biedrību, kas no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ieguvusi 60 000 eiro projekta diasporai īstenošanai, Kaimiņš uzsvēra, ka tas rada nopietnus jautājumus par reputāciju.

Kaimiņu neapmierināja NEPLP locekļu sniegtās atbildes saistībā ar biedrību. "NEPLP ir jāatlaiž. Jūs neesat gatavi uzņemties atbildību," teica Kaimiņš.

"Tik daudz, cik ir ievārīts pa četriem mēnešiem, neviena padome iepriekš nav izdarījusi. Ja Dimants bija matos ielipinājis košļeni, kas vienkārši bija jāizgriež, atstājot robu. Bet tagad…" bilda deputāts.

"Jūs taču esat neatkarīga padome, piemērs. Kas tagad ir noticis? LTV valde - Sergejs Ņesterovs, Ivars Belte atlaisti, Gunta Līdaka uzrakstījusi atlūgumu. Diviem NEPLP locekļiem ir sava biedrība, kur ātrā veidā dabūt pasūtījumus. Un viss it kā ir pareizi," piebilda Kaimiņš un atgādināja, ka koalīcijai būtu jāizlemj, kā rīkoties.

Deputāts Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka viedoklis par NEPLP atlaišanu ir viņa personīgais, nevis partijas vai koalīcijas viedoklis.

Parlamentāriete Linda Liepiņa (KPV LV) piekrita, ka divu NEPLP locekļu biedrība, kas gūst finansējumu, "izskatās slikti", vienlaikus gan to salīdzinot ar "dažu partiju politiskajiem sponsoriem". Mums jātiek no šīs situācijas ārā. Ja Kaimiņa priekšlikums ir atlaist NEPLP, tad varam balsot.

Kaimiņš aģentūrai LETA norādīja, ka šis jautājums vēl nav izrunāts frakcijā, taču tas tikšot darīts.

Kā norādīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas loceklis Andrejs Judins, ja Patriks Grīva un Ivars Āboliņš nebūtu NEPLP locekļi, viņu iespēja savas biedrības realizētam projektam iegūt 60 000 eiro no valsts naudas būtu mazticama. 

"Ja kāds nodibinās biedrību un pēc mēneša palūgs 60 000 eiro - vai dabūs? Kāpēc jums izdevies dabūt šādu finansējumu? Domāju, ka te savu lomu darīja amats un personība. Nezinu, vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) te kaut ko saskatīs, bet te ir jautājums par reputāciju. Te ir jautājums Saeimai, vai pieļaujama tāda rīcība. Jūsu institūciju mēs uztveram kā neatkarīgu, un paši jūs vienmēr politiķu kritiku vērtējat kā diktatūru. Bet te notiek tāda aizdomīga rīcība," sacīja Judins.

Grīva sacīja, ka pirms tam viņam ir bijušas konsultācijas ar KNAB, kas esot norādījis, ka neesot problēmu dibināt biedrību.

"Pastāstiet citām biedrībām, kas jādara, lai dabūtu 60 000," atkārtoti aicināja Judins.

Grīvas atbilde, ka "ar labu piedāvājumu var doties jebkur", neapmierināja Kaimiņu, kurš aicināja viņu "neņirgāties par komisiju". "Jūs dabūjāt naudu tikai no VARAM vai Ogres domes, kas ir nacionālās apvienības pakļautībā," uzsvēra Kaimiņš.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu