Miksers: Kaljulaidas un Putina tikšanās neradīs izmaiņas abu valstu attiecībās (2)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas aizsardzības ministrs Svens Miksers
Igaunijas aizsardzības ministrs Svens Miksers Foto: AFP/LETA

Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas pagājušajā nedēļā notikusī vizīte Maskavā un viņas tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu neradīs būtiskas izmaiņas abu valstu attiecībās, paziņojis Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers.

"Skaidrs, ka tas neradīs nekādas būtiskas izmaiņas divpusējās attiecībās, jo mūsu divpusējās attiecības lielā mērā tomēr noteic Krievijas rīcība plašākā pasaules politikā, bet šajā ziņā nekādas pozitīvas izmaiņas nav manāmas," sacīja Miksers Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR.

Miksers pauda viedokli, ka nav iemesla gaidīt lielu atkusni abu valstu divpusējās attiecībās.

"Neesmu tik optimistisks," sacīja Igaunijas ārlietu ministrs.

"Mēs taču redzam, ka fundamentālas izmaiņas nav notikušas - agresija pret Ukrainu turpinās, joprojām ir anektēta Krima, Krievija joprojām meklē iespējas iejaukties citos starptautiskajos konfliktos - vai tas būtu Sīrijā, vai pēdējā laikā pat Venecuēlā un citās vietās arī," teica Miksers.

Viņš norādīja, ka uzskata par pozitīvu to, ka šāda abu valstu prezidentu tikšanās notikusi, taču pauda šaubas, ka šādas tikšanās kļūs regulāras.

Jau ziņots, ka Igaunijas prezidente ceturtdien, 18.aprīlī, apmeklēja Maskavu darba vizītē saistībā ar renovētās Igaunijas vēstniecības ēkas atklāšanu, un vizītes gaitā viņai bija tikšanās ar Putinu.

Kaljulaida pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu pauda vēlmi uzaicināt viņu apmeklēt Igauniju, kad nākamgad Tartu notiks kārtējais Pasaules somugru tautu kongress.

"Tikšanās bija ļoti laba. Mēs daudz runājām par sarežģītiem tematiem un īpaši grūtos brīžos izrādījām savstarpēju cieņu," viņa piebilda.

Kā pastāstīja Kaljulaida, tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas skar Ukrainu un Gruziju, un viņa šai ziņā ievērojusi Eiropas Savienības nostāju.

Savukārt Putins paziņoja, ka Krievijai un Igaunijai objektīvi ir kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā. Viņš arī izteicās, ka kontaktu trūkums starp kaimiņvalstīm uzskatāms par "neveselīgu situāciju".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu