Katrīna Neiburga jaunajā izstādē pievēršas matiem un friziera darbam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Katrīna Neiburga
Katrīna Neiburga Foto: publicitātes

25. aprīlī plkst. 18 "Kim? Laikmetīgās mākslas centrā" notiks atzinību guvušās latviešu mākslinieces Katrīnas Neiburgas personālizstādes "Mati" atklāšana.  Izstāde būs apskatāma līdz 9. jūnijam.

Māksliniece Katrīna Neiburga vairāku mēnešu garumā viesojās pie dažādiem frizieriem. Viņi veidoja Katrīnai frizūras pēc sejas konstrukcijas, pēc auras, zvaigžņu stāvokļa un noskaņojuma. Ponijus, šinjonus, vijīgas cirtas, bizes un astes. Stāstot tādu kā matu folkloru par sevi un klientiem, Neiburgas videodarbā šie frizieri līdzinās terapeitiem vai dziedniekiem. Ikviens, kurš atliektu galvu gaidījis, kamēr ūdens caur friziera rokās satvertiem matiem ieplūst izlietnes notekā, piekritīs, ka šajās attiecībās pastāv nenoliedzama intimitāte.

Izstādes kuratore - Elīna Sproģe.

Katrīna Neiburga

Katrīna Neiburga ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas vizuālās komunikācijas apakšnozarē; viņa arī studējusi Zviedrijas Karaliskajā mākslas institūtā Stokholmā. Kopš 2000. gada Neiburga piedalījusies izstādēs, tai skaitā Sidnejas (2006), Maskavas (2007), Venēcijas (2015), Koči-Muziris (2016) un Rīgas (2018) biennālē. 2008. gadā viņa bija Ars Fennica balvas fināliste, kā arī saņēma pirmo Purvīša balvu. Neiburga veidojusi scenogrāfiju Latvijas Nacionālajā operā, Staņislavska teātrī, Permas operā, Bastīlijas operā, Mariinska teātrī, Kopenhāgenas GROB teātrī u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu