Apkopoti lepnākie īpašumi Lielbritānijā, kas pieder Krievijas pilsoņiem (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas propagandas kanālos ja ne gluži katru dienu, tad ik nedēļu var dzirdēt kaut ko par “nīstajiem Rietumiem”, par to, cik “slikta dzīve ir Eiropā” un cita veida tēzes, kas bija raksturīgas vēl Padomju Savienības propagandas mašīnai. Tomēr bagātākie Krievijas cilvēki labprāt izvēlas iegādāties īpašumus “nīstajos Rietumos”. Biznesa žurnāls “Forbes” publicējis sarakstu ar dārgākajiem nekustamajiem īpašumiem Lielbritānijā, kuru īpašnieki ir Krievijas pilsoņi.

Lai sastādītu šādu reitingu, žurnāls piesaistīja nekustamā īpašuma ekspertus, kuri palīdzēja noteikt īpašumu vērtību. “Ekspertu sniegtie vērtējumi ir konservatīvi. Tas nozīmē, ka īpašumu patiesā vērtība var būt lielāka, nekā norādīts publikācijā,” norāda “Forbes”.

Dārgākais īpašums, kas ir kāda Krievijas pilsoņa īpašumā, pieder Romanam Abramovičam, kurš var lepoties ar aptuveni 170 miljonus mārciņu vērto trīsstāvu ēku Kensingtonas pils dārza apkaimē. Šeit ir iela, kas zināma kā “miljardieru iela”, atrodas arī Krievijas vēstniecība Lielbritānijā, kā arī Kensingtonas pils, kas ir Kembridžas prinča Viljama rezidence.

Uzņēmuma “FosAgro” vadītājam Andrejam Gurjevam pieder liels īpašums “Witanhurst”, kas novērtēts 150 miljonos mārciņu. Šim īpašumam, kas būvēts 20. gadsimta sākumā, līdzās ir arī zemesgabals astoņu tūkstošu kvadrātmetru platībā. Šis ir otrais lielākais īpašums Londonā, atpaliekot vien no Bekingemas pils, vēsta “Forbes”.

Savukārt bijušais Maskavas bankas vadītājs Andrejs Borodins Lielbritānijā ir “Park Place” un 80 hektārus liela zemesgabala īpašnieks. Māja ar vairāk nekā 300 gadus senu vēsturi atrodas Berkšīras grāfistē, nelielajā Henlijā pie Temzas. 2016. gadā Tveras apgabala tiesa noteica, ka pirkums veikts ar Maskavas Bankā atmazgātiem līdzekļiem, tieši tāpēc īpašums arestēts. Īpašuma aptuvenā cena – 150 miljoni mārciņu.

Savukārt bijušais “Gazprom” menedžeris Andrejs Gončarenko var lepoties pat ar divām mājām, kas atrodas dārgākajos Londonas rajonos. Viena ir savrupmāja “Hanover Lodge”, kas atrodas pie Rīdženta parka. Gončarenko to iegādājās 2014. gadā par 120 miljoniem mārciņu, bet pašreizējā īpašuma vērtība varētu būt par desmit miljoniem lielāka.

Tāpat Gončarenko ir īpašnieks mājai, kas atrodas Svētā Džeimsa ielā (Saint James's Street) un iegādāta 2012. gadā. Tās vērtība ir 105 miljoni mārciņu. Pašlaik ēkā notiek remonts, lai tajā vēlāk atvērtu bagātnieku klubu, viesnīcu un divus restorānus.

“Lukoil” līdzīpašnieka dēls Antons Feduns ir viesnīcas “Ampersand” īpašnieks – tās vērtība ir 100 miljoni mārciņu. Feduns šo īpašumu iegādājās 2013. gadā, un līdzekļus viesnīcas iegādei viņam izsniedza tēvs.

Bijušais “Vņešekonombank” vadītājs Vladimirs Černuhins 2006. gadā iegādājās sešstāvīgu ēku Poltrija ielā Londonā. Šeit agrāk atradās “Midland Bank” mītne. Pašlaik ēkā atrodas viesnīca “The Ned”, un tās vērtība ir 85 miljoni mārciņu.

Savukārt “Alfa Group” vadītājam Hermanam Hanam pieder divi dzīvokļi mājā Ītona laukumā Londonā, kas kopā ir aptuveni 80 miljonus mārciņu vērti.

Bijušajai miljardiera Vladimira Sluckera sievai Olgai pēc šķiršanās ticis īpašums Londonā, kas novērtēts 70 miljonos dolāru. Tikām ranga desmito vietu ieņem “LetterOne” vadītāja Mihaila Frīdmana īpašums – Viktorijas laika celtne “Athlone House”, kuras vērtība ir vairāk nekā 70 miljoni mārciņu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu