Parīzes Dievmātes katedrāles iemītnieki izdzīvojuši ugunsgrēku (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Mazāk zināms fakts par Parīzes Dievmātes katedrāli ir tās iemītnieki – šoreiz gan tas nav Kvazimodo, bet bites, kas uz katedrāles jumta dzīvo kopš 2013. gada. Līdz pat šodienai uz katedrāles jumta atrodas trīs bišu stopi, kuros mitinās aptuveni 200 000 bišu, un, neraugoties uz postošo ugunsgrēku, lielākā daļa kukaiņu ir izdzīvojuši.

Postošais Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēks pagājušajā nedēļā satrieca pasauli – vēsturiskais arhitektūras piemineklis ir ne tikai romantiskās pilsētas Parīzes simbols, bet arī izteikts viduslaiku gotiskās arhitektūras stila piemērs. Pagājušās nedēļas ugunsgrēks nopostīja lielāko daļu slavenās katedrāles jumta, taču ne to daļu, uz kuras atradās bites. Katedrāles biškopis Nikolā Žeons britu tabloīdam BBC atklāj, ka visas bites ugunsgrēkā ir izdzīvojušas un turpina iesāktos darbus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beeopic ? (@beeopic) on

Bišu stropi uz Parīzes Dievmātes katedrāles jumta atrodas kopš 2013. gada, kad Parīzē tika iniciēta programma bišu skaita palielināšanai pilsētā. Stropi atrodas katedrāles jumta dienvidu pusē, 30 metrus zem galvenā jumta smailes. Tieši šā iemesla dēļ bites uguns neskāra. Biškopis atklāj, ka uz katedrāles dzīvo Eiropas bites, kuras, sajūtot briesmas, paliek stropā un sargā medu un bišu māti. Karstums varēja būt nāvējošs, tomēr bites no drošas nāves pasargāja arī biezie dūmi. “Tvana gāzes iespaidā bites apreibst un aizmieg vai paliek ievērojami mierīgākas,” stāsta biškopis Žeons. “Man ir neizsakāmi žēl par notikušo katedrālē, taču tas, ka bites ir palikušas dzīvas, bija apbrīnojama ziņa,” BBC atklāj biškopis. “Paldies Dievam, ka liesmas neskāra bites. Tas ir īsts brīnums!”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beeopic ? (@beeopic) on

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu