Izsludina jubilejas festivāla "Summertime 2019 – aicina Inese Galante" programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” šovasar no 5. līdz 11. augustam svinēs savu jubileju. Jau piecpadsmito gadu pēc kārtas spožas džeza, rokenrola, balkānu un klasiskās mūzikas zvaigznes pulcēsies uz Dzintaru koncertzāles skatuves, dāvājot visiem festivāla viesiem burvīgus mūzikas svētkus. 

Festivāla jubilejas gads iezīmēsies ar starptautiski atzītu ārvalstu izpildītāju uzstāšanos. Līdz ar muzikālo žanru daudzveidību, mūziķi iepriecinās klausītājus ar sev raksturīgo māksliniecisko harismu un unikāliem koncertšoviem.

Pirmajā dienā, 5. augustā, festivāla atklāšanas koncertā šogad uzstāsies spožais kolektīvs no ASV – Hypnotic Brass Ensemble

Otrajā dienā, 6. augustā, Dzintaru koncertzālē izskanēs dedzīgi Latīņamerikas mūzikas ritmi un īpašas džeza interpretācijas “kolumbiešu stilā” grupas Puerto Candelaria koncertā.

7. augustā Emirs Kusturica – izcilais Serbijas mūziķis – kopā ar grupu The No Smoking Orchestra klausītājus priecēs trešajā festivāla dienā. 

Foto: Emirs Kusturica un "The No Smoking Orchestra" Rīgā (25.04.08.).

8. augustā skatītāji baudīs spilgtu, emocionālu un izteiksmīgu harismātiskā šovmena un dziedātāja no Lielbritānijas – Stīvena Ridlija uzstāšanos. 

9. augustā, pēc vairākkārtējiem festivāla viesu lūgumiem, “Summertime – aicina Inese Galante” organizatori jau atkal aicinājuši klausītāju mīluli, pasaulslaveno džeza mūziķi – Daniilu Krāmeru, kurš šogad uzstāsies tandēmā ar Denisu Mažukovu – vienīgo mūziķi Krievijā, kam bijis tas gods ierakstīt albumu leģendārajā ierakstu studijā Sun Records Memfisā – rokenrola dzimšanas vietā. 

Intīmajā Dzintaru koncertzāles Mazās zāles atmosfērā, koncertu 10. augustā, īpaši novērtēs labākās pasaules klasiskās mūzikas cienītāji. Festivāla patronese Inese Galante ir sarūpējusi unikālu koncertu, iedvesmojoties no mīlestības pret Jūrmalu, klausītājiem un mākslas. Šī vakara ietvaros operas dīva uzstāsies ar Vīnes operas solistu Martinu Ahraineru (Martin Achrainer) un filigrānas klavierspēles tehnikas īpašnieci – Grētu Erharteri-Sargsjanu (Greta Erharter-Sargsyan) no Austrijas.

Šīs dienas turpinājumā Lielajā zālē pirmo reizi Latvijā norisināsies jaunās un spilgtās džeza zvaigznes, dziedātājas no Francijas – Kamila Berto koncerts. 

11. augustā, tradicionālajā gala koncertā “Gala Galante” noslēgsies “Summertime – aicina Inese Galante” mūzikas svētki, uz vienas skatuves pulcējot gan latviešu, gan ārvalstu zvaigznes, gan arī jaunos talantus: baritonu no Vīnes operas Martinu Ahraineru, spilgto pianisti Grētu Erharteri-Sargsjanu no Austrijas, slaveno kontrtenoru Sergeju Jēgeru un dziedātāju Intaru Busuli no Latvijas, Krievijas šovmeņus un klavierspēles ģēnijus – Daniilu Krāmeru un Denisu Mažukovu, apburošo franču mūsdienu džeza dziedātāju Kamilu Berto un citus pasaules mēroga mūziķus.

Inese Galante, festivāla “Summertime” patronese: “Jau piecpadsmit gadus, gadu no gada, mēs Jūrmalai sniedzam gaišus mūzikas svētkus un kopā ar saviem uzticīgajiem viesiem no visas pasaules baudām spilgtus un talantīgus pasaules slaveno mūziķu priekšnesumus. Tā ir neaprakstāma laime – ik reizi zālē redzēt smaidīgas sejas. Un es esmu laimīga, ka varu dalīties ar šīm spilgtajām sajūtām ar katru no mūsu koncertu viesiem.”

Foto: Viesu stils, ierodoties uz Festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" grandiozo atklāšanu.

Biļetes uz festivālu “Summertime – aicina Inese Galante” pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī mājas lapā www.bilesuparadize.lv. Vairāk informācijas par festivāla programmu atradīsiet mājas lapā www.festivalsummertime.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu