Francijas tiesa noraida Sīrijā esošo pilsoņu lūgumus ļaut atgriezties (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karadarbība Sīrijā. Ilustratīvs attēls
Karadarbība Sīrijā. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Francijas augstākā administratīvā tiesa - Valsts padome - otrdien noraidījusi repatriācijas lūgumus, ko iesniegušas Sīrijā dzīvojušas Francijas pilsones, kuras vēlas atgriezties dzimtenē kopā ar savām ģimenēm.

Valsts padome īsā paziņojumā paskaidrojusi, ka tienesis nav varējis pieņemt saistošu lēmumu šajā jautājumā, jo tas "ietver sarunas ar ārvalstu varasiestādēm vai jaukšanos ārvalstu teritorijā".

Tiesa informēja, ka noraidījusi Francijas pilsoņu lūgumus repatriēt viņas un viņu bērnus, piebilstot, ka viņi pašreiz atrodas Sīrijā.

Šomēnes G-7 samitā Parīzē tika plaši diskutēts par to, kā tikt galā ar iespējamajiem ekstrēmistiem un viņu ģimenes locekļiem no Rietumiem, kuri devušies uz Sīriju.

ASV ir aicinājušas valstis uzņemt atpakaļ savus pilsoņus un tiesāt viņus, ja nepieciešams, bet Eiropas valstis to lielākoties atteikušās darīt.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu