Sevastova par spēli pret Ostapenko: Nedomāju, ka mums tā bija jauka sajūta (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/LETA/TVNET kolāža

Spēlēt pret Aļonu Ostapenko nebija jauka sajūta un, visticamāk, tas bija abpusēji, pēc savstarpējā dueļa atzina Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova.

Sevastova otrdien Vācijā prestižā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā trīs setos pārspēja Ostapenko.

Spēles gaitā Sevastova izskatījās mierīga, tikmēr Ostapenko nevaldīja emocijas, brīžiem lamājās un pārtraukumā pat kritizēja pretinieces spēles manieri, kaut pati tobrīd atradās iedzinējos. Viņasprāt, Sevastova nespēlēja tenisu, bet vienkārši gaidīja, kad Ostapenko pieļaus kļūdas.

Pēc mača preses konferencē Sevastovai tika vaicāts, kāda bija sajūta spēlēt pret savu tautieti?

"Nedomāju, ka mums tā bija jauka sajūta," WTA mājaslapā citēta Latvijas tenisiste.

Pašlaik 29 gadus vecā Sevastova pasaules rangā ieņem 13. vietu, bet 21 gadu vecā Ostapenko patlaban WTA reitingā ierindojas 29. pozīcijā. 

Pagājušajā nedēļā Latvijas dāmu tenisa izlase zaudēja Vācijai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa ("Fed Cup") Pasaules pirmajā grupā. Ostapenko palīdzēja valstsvienībai, bet Sevastova atteicās spēlēt muguras traumas dēļ.

"Galu galā tu koncentrējies pati uz sevi. Šī ir Štutgarte. Šis ir pirmais mačs (turnīrā). Tu spēlē tā - it kā tas būtu jebkurš cits mačs - tu centies. Tas ir grūti, bet tas ir tas, ko es darīju," piebilda Sevastova.

Daži tenisa līdzjutēji mikroblogošanas vietnē "Twitter" ar interesi apsprieduši, ko pēc mača pateikusi Ostapenko, pie tīkla atsveicinoties no Sevastovas. Ņemot vērā Ostapenko emociju izvirdumu spēles laikā, visticamāk, viņa izteikusi kādu skarbāku vārdu.

Štutgartes turnīra otrajā kārtā Sevastova spēkosies ar "wild card" ieguvušo jeb īpašo ielūgumu saņēmušo vācieti Lauru Zīgemundu, kura pasaules rangā ieņem 99. vietu.

Vācijas tenisiste savā pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 6-2 pieveica ukrainieti Ļesju Curenko, kura WTA reitingā ierindojas 26. pozīcijā.

Sevastova pret Zīgemundu spēlējusi divas reizes. 2016. gadā uzvarēja Latvijas tenisiste, bet 2017. gadā pārāka bija Vācijas tenisiste. Abas tikšanās notika uz māla seguma tāpat kā tas būs arī Štutgartes turnīrā. 

"Viņa ir laba spēlētāja uz māla seguma. Es viņai zaudēju Čārlstonā (2017. gadā), bet uzvarēju viņu Bukarestē (2016. gadā) pirms dažiem gadiem. Viņa nekad neatdod tev punktus par brīvu. Viņa skrien, daudz izmanto saīsinātos sitienus," uzskata Sevastova.

Pašlaik 31 gadu vecā Zīgemunda triumfēja Štutgartes turnīrā 2017. gadā, bet gadu pirms tam viņa sasniedza šo sacensību finālu. 

"Viņai patīk šie laukumi, nepārprotami - viņa šeit ir uzvarējusi. Viņai šeit ir mājinieku atbalsts, tāpēc būs ļoti gūti," piebilda Sevastova.

Štutgartes turnīra otrās kārtas mačs Sevastovai gaidāms ceturtdien.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu