Ankipāns par Dārziņu: Esam ieinteresēti, lai Rīgas "Dinamo" hokejisti spēlētu izlasē

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" vadība ir ieinteresēta, lai tās sastāvā esošie hokejisti pārstāvētu Latvijas izlasi, tāpēc trešdien noslēgtajam līgumam ar pērnās sezonas kapteini Lauri Dārziņu ir papildus pievienotā vērtība, sarunā ar TVNET sacīja kluba galvenais treneris un ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns.

Pagājušās KHL sezonas rezultatīvākais Latvijas hokejists Rīgas "Dinamo" rindās Dārziņš trešdien pagarināja līgumu ar klubu vēl uz vienu sezonu. Līdz šim viņš nepievienojās izlases treniņiem, jo gaidīja, kad noslēgs jaunu līgumu. Tagad tas ir noticis un hokejists pievienojies izlases nometnei.

"Dinamo" galvenais treneris un ģenerālmenedžeris Ankipāns TVNET sacīja, ka piedāvājumu Dārziņam viņš izteica jau pagājušās sezonas pēdējā dienā.

"Piedāvājums tika izteikts dienā, kad komandai bija sezonas noslēguma pasākums "Arēnā Rīga". Līdz šim notika diskusijas par detaļām. Uzskatu, ka šis ir racionāls lēmums un abpusēji izdevīgs darījums," atklāja Ankipāns. "Spēlētāja tirgus vērtību nosaka pats tirgus. Vairāk par Dārziņa atalgojumu neko nekomentēšu. Šāds līgums ir arī Latvijas izlases interesēs. Esam ieinteresēti, lai "Dinamo" hokejisti spēlē izlasē, jo viņi tādējādi tur pārstāv kluba vārdu.  Šogad valstsvienība būs spēcīga, kas sola interesantu hokeja pavasari."

Ankipāns pauda, ka arī ar pārējiem Latvijas hokejistiem ritot pārrunas par līguma pagarināšanu. Aizvadītā sezona bija laba, tāpēc vairums latviešu vēloties palikt Rīgas "Dinamo" vienībā.

Piedāvājums esot izteikts arī abiem pagājušās KHL sezonas Rīgas kluba līderiem - kanādietim Metjū Majonem un zviedram Līnusam Videlam. Iespējamību, ka abi paliks komandā arī nākamajā sezonā treneris gan atteicās vērtēt. Esot jāgaida hokejistu aģentu atbilde par izteiktajiem piedāvājumiem, bet "bumba esot viņu pusē".

Rīgas "Dinamo" jau piecas sezonas pēc kārtas nav spējusi sasniegt KHL izslēgšanas turnīru, bet pagājusājā sezonā līdz par pēdējam mačam cīnījās par iespēju tikt Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu