Vīriešu bārdā mājo varāk bīstamu baktēriju nekā suņu kažokā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bārdains vīrietis.
Bārdains vīrietis. Foto: pixabay.com

Nelielā pētījumā Eiropas zinātnieki noskaidrojuši, ka vidējā vīrieša bārda ir apsēstāka ar patogēnām baktērijām nekā netīrākās suņu kažoka daļas.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “European Radiology”, zinātnieki izanalizēja 18 bārdainu vīriešu ādas un siekalu paraugus, kā arī vilnas un siekalu paraugus no 30 suņiem.

Pētnieki meklēja cilvēka patogēnās baktērijas, tomēr nevis tāpēc, lai kaut kādā veidā aizvainotu bārdainos vīriešus, bet gan lai pārbaudītu, vai cilvēkiem ir droši lietot to pašu elektromagnētiskās rezonanses iekārtu, kur iepriekš pārbaudīts suns.

Kā izrādījās, tieši cilvēks, nevis suns, ir netīrākais pacients. Papildus tam, ka cilvēka bārda satur ievērojami lielāku daudzumu potenciāli bīstamu baktēriju nekā suņu kažoks, cilvēks elektromagnētiskās rezonanses iekārtu arī atstāja krietni netīrāku nekā dzīvnieks.

Pētījumā zinātnieki izanalizēja tos suņus, kas bija nosūtīti uz magnētiskās rezonanses procedūru. Ņemot vērā, ka magnētiskās rezonanses iekārtas ir ļoti dārgas, visas veterinārās klīnikas tās nevar atļauties, tāpēc šīs pārbaudes tiek veiktas kādas Eiropas slimnīcas radioloģijas nodaļā, kur katru gadu tiek pārbaudīti aptuveni 8000 cilvēku.

Pēc pētījuma praktiskās daļas atklājās, ka uz visu 18 bārdaino vīriešu ādas un siekalās bija augsts potenciāli bīstamu baktēriju līmenis. Savukārt no 30 pārbaudītajiem suņiem, tikai 23 suņu vilnā bija paaugstināts bīstamo baktēriju līmenis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu