LTV: VDD veicis kratīšanu pie RD Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Rosļikova (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Rosļikovs
Aleksejs Rosļikovs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Likumsargi trešdien veikuši kratīšanu Rīgas Domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Alekseja Rosļikova kabinetā, liecina LTV raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.
 

Tiek ziņots, ka pēc kratīšanas Rosļikovs operatīvo darbinieku pavadībā pametis Rīgas domi. "Panorāmas" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kratīšanu veicis Valsts drošības dienests (VDD).

Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps (LA) aģentūrai LETA norādīja, ka redzējis Rosļikovu aizejam kopā ar kādas drošības iestādes darbiniekiem, tomēr nemanīja, ka darbinieki būtu izņēmuši datoru, dokumentus vai citus pierādījumus.

VDD ne apstiprina, ne noliedz, ka būtu aizturējis Rosļikovu. Atbildot uz TVNET jautājumu par Rosļikova aizturēšanu, dienests gan norādīja, ka šodien tiekot veiktas "tiesas sankcionētas procesuālas darbības vairākos objektos."

"Šīs darbības tiek veiktas kriminālprocesā, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 78. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm. Izmeklēšanas interesēs VDD no plašākiem komentāriem šobrīd atturas," teikts VDD paziņojumā presei. 

Krimināllikuma 78. panta nosaukums ir "Nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšana". 

TVNET jau ziņoja, ka divus citus Saskaņas biedrus -  Daugavpils mēru Andreju Elksniņu (S) un viņa partijas biedru, Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku - Rīgas lidostā pārmeklējuši Valsts drošības dienesta (VDD) darbinieki  pēc atgriešanās no Maskavā notikušā samita par transporta infrastruktūras attīstības jomu.

Saskaņā ar Daugavpils mēra ziņoto, meklējot pierādījumus, kas apdraud valsts drošību, VDD darbinieki pārmeklējuši viņa bagāžu, un "tādas pašas darbības tika veiktas arī pret Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu