Sestdien Baltijas drifta sezonas atklāšanā uz starta stāsies vismaz 127 dalībnieki

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 27.aprīlī, Biķernieku trasē tiks dots starts jaunajai Baltijas drifta sezonai. Sestdien savā starpā sacentīsies spēcīgākie piloti visās klasēs - gan Street, gan ProAm un Pro.

27.aprīlī vienlaikus norisināsies visu trīs Baltijas valstu čempionātu, kā arī Baltijas ieskaites pirmie posmi. Ceļu uz leģendāro Biķernieku trasi mēros kupls igauņu un lietuviešu drifteru pulks. Viņu vidū arī viens no spilgtākajiem un mērķtiecīgākajiem drifteriem – pagājušā gada Baltijas vicečempions Mihkels Normans Tultss, kurš šosezon noteikti tēmēs tikai un vienīgi uz pirmo pozīciju. Savu titulu nosargāt gan centīsies Ēriks Ulass, bet arī Ingus Jēkabsons noteikti vēlas atgriezties Baltijas čempiona statusā. Cīņā iesaistīsies arī vairāki kaimiņu sportisti, kuri šogad aizvadīs arī Eiropas seriāla Drift Masters posmus. Kopā uz starta PRO klasē izies 30 sportisti no piecām valstīm.

Foto: Publicitātes foto

Īpašu garšu sezonas atklāšanai piedos tas, ka tā norisināsies skatītāju iemīļotajā PRO konfigurācijā #rigababy no Motormuzeja puses. Tādējādi skatītājiem no tribīnēm atkal pavērsies lielisks skats, pārredzot visu trasē un dalībnieku parkā notiekošo. Organizatori norāda, ka šī būs vienīgā reize šogad, kad tiks braukta tieši šī konfigurācija.

Sestdien uz starta izies arī Latvijas, Igaunijas un Lietuvas drifta kausa dalībnieki, kam šīs, protams, arī būs sezonas atklāšanas sacensības. Jau ierasts, ka latviešu braucēji ProAm klasē demonstrē atraktīvu sniegumu, bet šoreiz viņiem pievienosies igauņu un lietuviešu censoņi. ProAm klasei konfigurācija atšķirsies no PRO ar to, ka tā būs #rigababy konfigurācijas īsā versija. Šogad ProAm klasē visiem sporta auto ir drošības karkasi, tāpēc būs iespēja braukt pa lielo trasi. Startam ProAm klasē pašlaik ir pieteikušies 42 dalībnieki no trīs valstīm.

Street klasē pašlaik reģistrēts visvairāk dalībnieku - 58. Street sacensības notiks paralēli ProAm un Pro sacensībām, taču Spīdveja stadionā. Tas nozīmē driftu divās vietās vienlaicīgi. Street sacensības skatītāji varēs vērot no dalībnieku parka vai Spīdveja vidējās tribīnes.

Foto: Publicitātes foto

Drifta sezonas atklāšana sāksies ar brīvo treniņu dienu 26.aprīlī no 14:00 - 19:00. Sestdien oficiālā sacensību atklāšana ir paredzēta plkst. 14:00, kam sekos visu klašu tandēmu braucieni. Skatītājiem trase būs atvērta jau no plkst. 08:30, kad norisināsies pirmie oficiālie treniņu braucieni, kam sekos kvalifikācijas braucieni visās klasēs.

Par godu sezonas sākumam un tam, ka sacensības notiks divās vietās vienlaicīgi, visiem apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt abus dalībnieku parkus - Street dalībnieku parku pie Spīdveja tribīnēm un ProAm, Pro klases dalībnieku parku Biķernieku kartodromā.

Foto: Publicitātes foto

Paralēli sacensībām apmeklētājiem būs iespējā piedalīties dažāda veida atrakcijās. ProAm un Pro dalībnieku parkā darbosies 1188 bezmaksas bērnu laukums, skatītāju pusē būs atrakcija no LGK, bērniem būs iespēja izmēģināt elektriskos auto, visu vecumu apmeklētājiem izmēģināt loku šaušanu, kā arī izbaudīt driftu mazākā mērogā, RC drift trasē.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu