Bičevskis: Atalgojuma ziņā Čehijā nebija liels solis atpakaļ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Māris Bičevskis
Māris Bičevskis Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Māris Bičevskis pauda gandarījumu par savu pirmo sezonu leģionāra ādā.

Bičevskis, kuram ir 27 gadi, šo sezonu pavadīja Čehijas augstākās hokeja līgas klubā Hradeckrālovas "Mountfield", kur kopumā 45 spēlēs atzīmējās ar diviem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Šajā komandā kopā ar latviešu aizsargu Oskaru Cibuļski uzbrucējs spēlēs arī nākamajā sezonā.

"Labi, ka ir līgums uz nākamo sezonu. Vismaz zinu, kur būšu nākamgad, kam gatavoties un ko sagaidīt. Ir mierīgāk un foršāk. Sezona Čehijā patika. Kad braucu, zināju tik, cik biju dzirdējis no citiem. Priekšstata par spēlēšanu Čehijā nebija, bet beigās paliku apmierināts un labprāt spēlēšu tur arī nākamajā sezonā," teica Bičevskis. "Lielākā atšķirība starp iepriekš spēlēto hokeju ir tāda, ka Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) vairāk tiek spēlēts pēc sistēmas. Jā, arī Čehijā tā ir, taču varam spēlēt brīvāk. Viss nav tik strikti, un savā veidā varam improvizēt."

Pirms pārcelšanās uz Čehiju Bičevskis vairākus gadus spēlēja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

"Salīdzinot ar KHL, Čehijā nav jābraukā pa puspasauli. Aizbraucam, nospēlējam spēli un esam atpakaļ mājās. Nav milzīgu pārbraucienu, var labāk sagatavoties spēlēm un ir vairāk laika treniņiem. Ilgākais pārbrauciens bijis aptuveni trīsarpus stundas. Citas pilsētas ir, piemēram, stundu vai pat 20 minūšu attālumā. Tajā pašā dienā esmu atpakaļ mājās, nav jālido un jādzīvojas pa lidostām," prieku pauda Bičevskis. "Mīnuss ir tas, ka neesmu Latvijā, bet, ja ģimene ir tur, ar to pietiek. Ja nebūtu Oskara, būtu grūtāk iejusties. Biju domājis, ka būs grūtāk, taču komandas biedri bija ļoti draudzīgi, tāpēc nebija problēmu."

Latviešu uzbrucējs norādīja, ka viņu šajā sezonā piemeklējušas traumas, kas lika izlaist vairākas spēles.

"Ziemā bija traumas. Sānos bija bojāts muskulis, un pirms izslēgšanas turnīra satraumēju plecu. Operācijas nebija, bet tāpat dabūju kādu laiku izlaist. Komandā ir masieris un fizioterapeits, bet ārsts ir tikai spēlēs. Ja ikdienā kaut ko vajag, pie ārsta ir jābrauc uz slimnīcu, taču viss tāpat ir pieejams," atklāja Bičevskis. "Klubs visu, ko vajadzēja, noorganizēja - dzīvokli, automašīnu un pārējo. Biju patīkami pārsteigts par komandas līdzjutējiem. Hallē ir aptuveni 6000 sēdvietu, bet uz spēlēm bija pilna arēna. Arī atalgojuma ziņā nebija liels solis atpakaļ, tāpēc nevaru sūdzēties."

"Mountfield" komanda Čehijas čempionāta izslēgšanas turnīrā nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 kapitulējot Brno "Kometa" hokejistiem.

"Čehijā izslēgšanas turnīrā pirmās divas spēles pretinieki nospēlēja gudrāk, mēs vienkārši centāmies viņus apskriet. Trešā un ceturtā spēle bija līdzīgas, taču jau pirmajās divās aizlaidām viņus garām," uzskata Bičevskis, kurš debitēja arī IIHF Čempionu līgā. "Vienīgais mīnuss bija tālie pārbraucieni. Bija interesanti spēlēt pret citu līgu komandām."

Šobrīd Bičevskis jau ir pievienojies Latvijas hokeja izlasei, kas pilnā sparā gatavojas pasaules čempionātam.

"Cīnīšos par vietu sastāvā. Tagad pārbaudes spēlēs jāpilda uzdevumi, pēc tam tad jau Bobs [Hārtlijs] vērtēs. Jāmēģina parādīt, ka esmu noderīgs komandai. Niansēs prasības pret mani klubā un izlasē atšķiras, bet kopumā uzstādījums - spēlēt aktīvi - abās vietās ir vienāds," teica Bičevskis.

"Cik atceros iepriekšējos divus čempionātus, kuros spēlēju, bija labas emocijas - gribas tās atkārtot. Žēl, ka savā pēdējā čempionātā netiku uzspēlēt ceturtdaļfinālā, jo izšķirošajā mačā zaudējām vāciešiem. Ja neskaita to zaudējumu, atmiņas ir tikai pozitīvas. Ja pagājušajā gadā bija ceturtdaļfināls, šogad pašiem jāgrib tas atkārtot un līdzjutējiem tas jāpieprasa. Citādāk tas būtu solis atpakaļ," neslēpa Bičevskis.

Bičevskis līdz šim Latvijas izlasi pārstāvējis divos pasaules čempionātos - 2016. un 2017.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu