Pleskavas apgabals vēlas piesaistīt Latvijas un Igaunijas tūristus, ieviešot bezvīzu režīmu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pleskavas Kremlis
Pleskavas Kremlis Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas valdība saņēmusi Pleskavas apgabala gubernatora Mihaila Vederņikova priekšlikumu ieviest trīs dienu bezvīzu režīmu ārvalstu tūristiem, kas apmeklē šo apgabalu, šādi cerot palielināt tūristu skaitu no Latvijas un Igaunijas.

Pēc Pleskavas apgabala amatpersonu aplēsēm, šāds trīs dienu bezvīzu režīms ļautu trīskārt palielināt tūristu skaitu no apgabala kaimiņvalstīm Latvijas un Igaunijas, Krievijas ziņu aģentūrai TASS sacījusi Pleskavas apgabala tūrisma komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Olga Kačnova.

Pēc viņas teiktā, ienākošo tūrismu no kaimiņvalstīm ierobežo Krievijas vīzu augstā cena, tāpēc Pleskavas apgabals ir ieinteresēts iegūt atļauju izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas vai noteikt tūristiem bezvīzu režīmu. Vairākiem Krievijas reģioniem ir tiesības izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas, kas derīgas līdz astoņām dienām.

''Ļoti daudzi Latvijas un Igaunijas pilsoņi ir gatavi un vēlas braukt pie mums, taču (..) vienreizējā vīza ārzemniekiem maksā apmēram 80 eiro, tā ir būtiska barjera," sacīja Kačnova.

2018.gadā Pleskavas apgabalu ekskursiju grupās apmeklēja apmēram viens miljons cilvēku, kā arī apmēram 400 000 individuālo tūristu, no kuriem tikai 10% bija no ārvalstīm.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu