Rīgas domes opozīcija ārkārtas sēdē rosinās Rosļikovu atbrīvot no komitejas vadītāja amata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes karogs.
Rīgas domes karogs. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes opozīcijas partijas sākušas parakstu vākšanu, lai tuvākajā laikā rosinātu sasaukt ārkārtas sēdi, ar mērķi no amata atbrīvot Pilsētas attīstības komitejas vadītāju Alekseju Rosļikovu (S), aģentūra LETA noskaidroja domē.

Opozīcija Rosļikovu rosinās atstādināt no amata saistībā ar Valsts drošības dienesta (VDD) sākto kriminālprocesu par nacionālā, rasu un etniskā naida izraisīšanu.

Pieprasījumu par sēdes sasaukšanu plānots iesniegt šodien.

Rosļikovs par Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāju tika iecelts 18.februārī, kad no amata atkāpās ilggadējais komitejas vadītājs Maksims Tolstojs (S).

Rosļikova kabinetā šodien veikta kratīšana Valsts drošības dienesta (VDD) sāktā kriminālprocesā par nacionālā, rasu un etniskā naida izraisīšanu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VVD darbinieki paviesojušies arī Rosļikova mājās.

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) apliecināja, ka bija klāt šajās procesuālajās darbībās, ko paredz viņa kā domes pagaidu vadītāja amats. Vienlaikus neko sīkāk viņš nekomentēja, uzsverot, ka ir parakstījies par ziņu neizpaušanu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VDD veiktās darbības saistītas ar šī gada februārī izplatītajām skrejlapām, uz kurām pausts aicinājums ierasties uz partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņu.

Tāpat darbības, iespējams, veiktas saistībā ar sociālo tīklu vietnē "Facebook" esošās lapas "101.kilometrs" aktivitātēm. Aģentūra LETA novēroja, ka šajā platformā tiek publicēti ieraksti, kas bieži vien vēsta par Latviju kā neizdevušos valsti, tostarp, izsmejot pie varas esošos politiķus. Tāpat ierakstos bieži kritizēta Rīgas domes vadība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu