Gundars Vētra: Žagars vēl nav gatavs NBA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: FIBA.com

Latvijas spēlētāji Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šosezon sevi apliecinājuši labi, tomēr talantīgais Artūrs Žagars šai līgai vēl nav gatavs, uzskata pirmais latvietis NBA Gundars Vētra.

Šajā sezonā NBA komandu apcirkņos bija vēl nebijis skaits Latvijas basketbolistu - Dairis Bertāns (Ņūorleānas "Pelicans"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets") un Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks").

Tikmēr Vētra bija pirmais Latvijas basketbolists NBA, viņam 1992./93.gada sezonā uzspēlējot Minesotas "Timberwolves" sastāvā.

Kuruca veiksmīgo NBA debijas sezonu Vētra sarunā komentēja kā pārsteidzošu. Par pārsteigumu visiem tas kļuva nevis pēc nokļūšanas Bruklinas "Nets" rindās, bet gan tieši pēc iespaidīgā snieguma laukumā. "Tas visiem bija pārsteigums. Varbūt ne tik daudz pati nokļūšana līgā, bet gan tas, cik veiksmīgu sezonu viņš aizvadīja."

"Nets" spēlētāju pagājušā gada vasarā NBA draftā izvēlējās ar 40.numuru, vēlāk Kurucam ar Bruklinas klubu noslēdzot līgumu uz četriem gadiem.

Vētra atzina, ka Bruklina spēlē interesantu basketbolu un komandā bija vieta, kurā Kurucam spēlēt un veiksmīgi pielietot savas prasmes. "Apvienojumā ar labiem treneriem viņš noteikti var turpināt spēlēt NBA."

Marta sākumā "Pelicans" komandai negaidīti pievienojās vēl viens latviešu basketbolists Dairis Bertāns, kurš pārtrauca līgumu ar Itālijas A sērijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Spēlētāja pēkšņo nokļūšanu NBA Vētra nosauca par negaidītu, taču likumsakarīgu.

"Tie trumpji, kas viņam piemīt, ir ļoti noderīgi NBA. Pie apstākļiem, kā šodien spēlē NBA, viņa ātrums un ātrais metiens ir priekšrocība līgā. Tomēr galvenais jautājums ir, vai Dairis ar savu augumu aizsardzībā spēj tikt galā ar NBA spēlētājiem," komentēja Vētra.

No Latvijas basketbolistu pārstāvētajiem klubiem sezonu pašlaik turpina vien "Spurs", kas pret Denveras "Nuggets" cīnās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. "Ļoti ceru, ka "Spurs" izdosies sasniegt nākamo kārtu. Tas basketbols, ko spēlē šī komanda, man ir ļoti simpātisks."

Janvāra izskaņā klubu maiņu piedzīvoja Porziņģis, kurš no Ņujorkas "Knicks" pārcēlās uz Dalasas "Mavericks" vienību. Komandu maiņu Vētra komentē kā tikai pozitīvu aspektu jaunā talanta izaugsmei.

"Tas Porziņģa karjerai ir tikai pozitīvi. Jebkuram spēlētājam Ņujorka vienmēr ir bijusi sarežģīta vieta, kur spēlēt. Psiholoģiskais spiediens, ko rada līdzjutēji, prese un kluba vadība, ir milzīgs. Tādam jaunam spēlētājam, kāds ir Porziņģis, tas tikai traucē attīstīties," norādīja Vētra, kurš Dalasas klubu raksturo kā salīdzinoši mierīgu vietu. "Ažiotāža, kas tiek veidota uz Porziņģa un Lukas Dončiča duetu, ir tikai pozitīva, un, domāju, to var uzskatīt kā jaunu un skaistu pakāpienu Kristapa karjerā."

Vien 19 gadus vecais latviešu basketbolists Žagars pieteicies šī gada NBA draftam. Tiesa, ir diezgan liela iespēja, ka viņš savu kandidatūru atsauks.

"Es domāju, ka Žagars vēl nav gatavs NBA. Ja spēlē aizsarga pozīcijā, no sākuma tev Eiropā ir jāparāda, ka esi patiesa vērtība. Nākotne viennozīmīgi Žagaram būs veiksmīga, tomēr viss notiek nedaudz par agru," sacīja Vētra.

Šī gada NBA drafts notiks 20.jūnijā Ņujorkā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu