Ziedoja sevi, lai glābtu dēlu. AAE sieviete pamostas pēc 27 gadiem komā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

1991.gadā Munira Abdulla iekļuva satiksmes negadījumā, vieglajai automašīnai saduroties ar autobusu. Brīdi pirms sadursmes 32 gadus vecā sieviete aizsargājot cieši apskāva savu četrus gadus veco dēlu, ar kuru kopā sēdēja auto aizmugurējā sēdeklī. Zēns tika sveikā cauri, taču Abdulla ieslīga komā, kurā pavadīja gandrīz trīs gadu desmitus, līdz brīnumainā kārtā atmodās Vācijas slimnīcā, ziņo raidorganizācija BBC.

"Māte kopā ar mani sēdēja aizmugurējā sēdeklī. Redzot tuvojošos sadursmi, viņa mani apskāva, lai pasargātu no trieciena.

Es no viņas nenovērsos, jo man bija sajūta, ka kādu dienu viņa pamodīsies," stāsta Abdullas nu jau pieaugušais dēls Omars Vebairs.

Puika tika cauri sveikā, tikai ar nobrāzumu uz galvas. Taču Abdulla mediķu uzraudzībā nokļuva tikai vairākas stundas pēc avārijas. No tuvējās slimnīcas sievieti nogādāja ārstniecības iestādē Londonā, kur mediķi secināja - viņa atrodas veģetatīvā stāvoklī, taču spēj just sāpes.

Abdulla tika nogādāta atpakaļ AAE pilsētā Al Ajnā, kuras slimnīcās vairākus gadus tika uzturēta pie dzīvības. Fizioterapeits guļošo sievieti izvingrināja, lai viņas muskuļi mazkustīguma dēļ neatrofētos.

2017.gadā ģimenei tika piedāvāts valdības grants, un viņa tika pārvesta uz slimnīcu Vācijā.

Gadu pēc tam Vebairs mātes palātā sastrīdējās ar slimnīcas personālu. "Palātā notika pārpratums, un viņa juta, ka esmu apdraudēts," uzskata dēls. "Viņa izdeva dīvainus trokšņus. Es teicu ārstiem, lai viņu apskata, bet viņi teica, ka tas esot normāli.

Trīs dienas vēlāk es  pamodos no tā, ka kāds sauca manu vārdu. Tā bija viņa! Viņa sauca mani vārdā. Es lidoju no prieka! Gadiem ilgi biju sapņojis par šo brīdi, un mans vārds bija pirmais, ko viņa pateica."

Pašlaik Abdulla jau var nedaudz sarunāties. Viņa atgriezusies AAE, kur fizioterapeits cenšas viņai iemācīt sēdēt. 

Gadījumi, kad cilvēki atgūst samaņu pēc vairākiem komā aizvadītiem gadiem, ir ļoti reti. Kad tas tomēr notiek, atkopšanās var būt ļoti smaga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu