Petraviča nevēlas iejaukties sava vīra uzņēmējdarbībā (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Evija Trifanova/LETA

Lūgšana vīram Aleksandram Petravičam atklāt informāciju par viņa uzņēmumā SIA "Monēta" konstatētajiem pārkāpumiem būtu amatpersonas iejaušanās uzņēmuma darbībā, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Viņa izteicās, ka neizmantots savu dienesta stāvokli, lai liktu savam vīram atklāt konfidenciālu informāciju par uzņēmuma darbību.

Pēc Petravičas paustā, nav pierādījumu par pārkāpumiem uzņēmuma darbība, un tā esot tikai šaubu ēna. Vienlaikus ministre sacīja, ka viņai nav informācijas par uzņēmuma pārkāpumiem, turklāt pat, ja viņai šāda informācija būtu, viņai nebūtu tiesību to izpaust.

Uz jautājumu, vai Petraviča par uzņēmumā atklāto mājās nerunā, viņa norādīja, ka par šo jautājumu ar vīru nerunājot.

Kā iepriekš vēstīja raidījums "TV3 Ziņas", Valsts ieņēmumu dienests (VID) konstatējis pārkāpumus labklājības ministres vīra uzņēmuma darbībā un pārbaudes rezultātus nosūtījis pašam uzņēmumam.

Petravičas vīrs uz raidījuma lūgumu informēt par pārbaudē konstatēto neesot atsaucies, bet ministre komentēja, ka pārbaudes rezultātus nezina un arī nevarot likt uzņēmumam tos izpaust. "Es šai uzņēmumā nestrādāju un es nekādā veidā nevaru ietekmēt tā izvēli atļaut vai neatļaut [izpaust pārbaudē konstatēto]," TV3 ziņām par vīra uzņēmumu izteicās Petraviča.

Arī VID neatklāj pārbaudē konstatēto, jo iestādei to darīt liedzot likums. Tomēr VID iecerējis iniciēt izmaiņas normatīvajā regulējumā, lai nākotnē šādus lēmumus drīkstētu publiskot.

Tikmēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzskata, ka Petravičai būtu jāatklāj pārbaudē konstatētais, lai kliedētu aizdomas, ka uzņēmumā, kurā viņa agrāk strādājusi, pieļautas kādas nelikumības.

Saskaņā ar TV3 rīcībā esošo informāciju, VID atklāto pārkāpumu novēršanai SIA "Monēta" dots laiks līdz maija vidum.

Raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" bijušais "Monētas" darbinieks Dainis Prātiņš apgalvoja, ka uzņēmumā ir maksāta "aplokšņu alga". Savukārt Petraviča iepriekš noliedza "aplokšņu algu" maksāšanu šajā uzņēmumā, uzsverot, ka "apmelojošu ziņu" dēļ no amata neatkāpsies.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu