BMX izlases treneris Lakučs: Jaunajā Valmieras trasē varēs rīkot arī olimpiskos mačus

CopyDraugiem X Whatsapp
Ivo Lakučs
Ivo Lakučs Foto: Ieva Makare/LETA

Jaunā Valmieras trase, kas paredzēta jūlijā Latvijā gaidāmajam Eiropas čempionātam (EČ), ir visaugstākā līmeņa un nepieciešamības gadījumā tajā varēs noritēt arī olimpisko spēļu sacīkstes, uzskata vietējas BMX izlases galvenais treneris Ivo Lakučs.

Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā Valmierā plānots no 11. līdz 14.jūlijam, turklāt šim pasākumam par godu ir izbūvēta jauna trase. Trasi sportisti varēšot izmēģināt jau 10.maijā, bet pilnībā gatava tā būšot 1.jūnijā.

Lakučs trešdien medijiem pauda, ka arī pēc EČ sacensībām trasei būs nākotne, jo tā atbildīs visaugstākajiem pasaules standartiem.

"Konkurence EČ būs visaugstākajā līmenī, jo Valmierā varēs izcīnīt olimpiskās kvalifikācijas punktus. Trasi projektēja Francijas speciālisti. Viņi veido arī Tokijas olimpisko trasi. Daži elementi abos objektos būs ļoti līdzīgi, pat identiski. Tas mums ir ļoti svarīgi, lai zinātu, kam jāgatavojas Tokijā," sacīja Lakučs.

Valmierā BMX sacensības EČ laikā tribīnēs varēs vērot aptuveni 3200 skatītāju. Tas esot pietiekami, jo 3000 skatītāju ir robeža, lai tas kļūtu par apmeklētāko sporta pasākumu pilsētas vēsturē.

"Trase Valmierā atbildīs visām Starptautiskā Riteņbraukšanas federācijas (UCI) prasībām. Tas nozīmē, ka tajā varēs notikt visaugstākā līmeņa sacensības. Ja Latvijā nākotnē notiks olimpiskās spēles, tad šajā trasē varēs noskaidrot arī olimpisko čempionu," uzsvēra divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga treneris.

Latvijā iepriekšējo reizi šāda līmeņa BMX sacīkstes notika 2013.gadā Rīgā, taču tad Vecā kontinenta meistarsacīkšu laureāti tika noteikti vairāku posmu kopvērtējumā, bet Latvijā risinājās devītais un desmitais etaps. Zīmīgi, ka togad par Eiropas čempionu kopvērtējumā kļuva tieši Štrombergs, kurš abos Rīgas etapos palika otrais, kamēr vienā uzvarēja Edžus Treimanis.

2020.gada Eiropas BMX čempionāts notiks Beļģijas pilsētā Deselā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu