Konservatīvie meklē ceļu, kā sarīkot uzticības balsojumu Mejai

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terēza Meja
Terēza Meja Foto: Reuters/Scan

Lielbritānijas Konservatīvās partijas vadība apspriež iespējamo partijas noteikumu maiņu, kas ļautu partijas deputātiem ierosināt uzticības balsojumu premjerministrei Terēzai Mejai.

Pašreizējie partijas noteikumi paredz, ka konservatīvie parlamenta locekļi nevar rīkot uzticības balsojumu Mejai līdz decembrim, kad būs apritējis gads kopš pēdējā šāda balsojuma, ko Meja izturēja.

Konservatīvās partijas ietekmīgā likumdevēju "1922.gada komiteja" otrdien sāka diskusijas par noteikumu maiņu.

Tikmēr pieaug spiediens pret Meju, lai viņa paziņotu datumu aiziešanai no amata.

Meja martā apsolīja, ka atkāpsies no amata, tiklīdz parlaments apstiprinās viņas panākto "Brexit" vienošanos. Taču vairāki "Brexit" atbalstītāji vēlas, lai Meja jau tagad nosauc demisionēšanas datumu, neatkarīgi no tā, vai vienošanās tiks apstiprināta.

Daļa no politiķiem, kas vēlas mainīt Konservatīvo partijas noteikumus, uzskata, ka nākamais uzticības balsojums būtu jāatļauj pusgadu pēc iepriekšējā, ja 30% vai 40% konservatīvo deputātu atbalsta šāda balsojuma sarīkošanu.

Savukārt citi "1922.gada komitejas" locekļi ir skeptiski noskaņoti pret ilgtermiņa partijas noteikumu maiņu, lai risinātu specifiskus jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu