Smilšu skulptūru festivāls Jelgavā šogad būs veltīts antīkajai pasaulei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Smilšu skulptūru festivāla Jelgavā, kas šogad norisināsies 8. jūnijā un 9. jūnijā, tēma būs "Antīkā pasaule", informē pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" projektu vadītājs Sandis Kalniņš.

Dalībai 13. starptautiskajā Smilšu skulptūru festivālā "Summer Signs 2019" apstiprināti piecpadsmit profesionāli mākslinieki no septiņām valstīm - Latvijas, Somijas, Mongolijas, Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas un ASV.

"Šogad Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" organizētajam skiču konkursam kopumā tika iesūtītas 55 skulptūru skices no 16 valstīm. Atlases process šogad bijis īpaši sarežģīts, jo tiek vērtēta ne tikai skice un tās ideja, bet arī mākslinieka pieredze, potenciāls un tēmas atbilstība, kā rezultātā 15 idejas tiks realizētas dzīvē. Skulptori iesūtītajās skicēs ļāvušies iztēles plašumiem un tēma interpretēta dažādi. Šis atšķirīgais redzējums festivāla apmeklētājiem, sniegs iespēju ne tikai aplūkot unikālos darbus, bet arī rosinās domāt līdzi, kāpēc mākslinieks to atspoguļos tieši šādi," pauda Kalniņš.

Latviešu skulptori Eiropas smilšu skulptūru festivālā Portugālē
Latviešu skulptori Eiropas smilšu skulptūru festivālā Portugālē

Festivālā pirmo reizi tiks pārstāvētā Mongolija un Kazahstāna, tāpat arī pēc astoņu gadu pārtraukuma dalībai konkursā izraudzīts mākslinieks no ASV. Savukārt Latviju pārstāvēs divas skulptores - Agnese Rudzīte-Kirillova un Zīle Ozoliņa-Šneidere.

Festivāla laikā norisināsies skolēnu kolāžu konkurss "Mana vasara". Kolāžu izstāde būs apskatāma Jelgavas kultūras namā.

Foto: Jelgavā noslēdzies Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu