Vecrīgā sakaujas divi Latvijā studējoši ārvalstu pilsoņi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

21.aprīlī pulksten 00.55 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki Mazajā Monētu ielā caur kameras aci ievēroja divus jauniešus grūstāmies. Abu personu konflikts ātri vien pārauga kautiņā, savukārt blakus esošie jaunieši mēģināja abus kaušļus izšķirt.

Uz notikuma vietu norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes autopatruļa.

Likumsargi, sekojot videonovērošanas centra norādēm, abus kautiņā iesaistītos jauniešus atrada. Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka viens no viņiem ir Indijas pilsonis, savukārt otrs Gruzijas pilsonis. Abi jaunieši pastāvīgi uzturējās Latvijā, lai studētu. Tomēr savstarpēji pazīstami viņi nebija, jo mācījās dažādās augstākās izglītības iestādēs.

Pārrunu laikā studenti noliedza, ka kāvušies, taču, uzrādot videonovērošanas centra ierakstu, abi savas notikušā versijas uzreiz mainīja. Tomēr kautiņa iemeslu ne viens, ne otrs tā arī neatklāja.

Neviens no jauniešiem nebija guvis arī manāmus miesas bojājumus, kā arī pret otru konfliktā iesaistīto pusi neizteica pretenzijas.

Abiem pārkāpējiem izrakstīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un katram piemērots 150 eiro naudas sods.

Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodekss nosaka, ka par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu vai organizāciju darbu uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu