Pēc opozīcijas ierosinājuma Rīgas domē sasaukta Satiksmes komitejas ārkārtas sēde par Deglava tiltu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Deglava tilts
Deglava tilts Foto: Īriss Sviklis/LETA

Pēc Rīgas domes opozīcijas partiju pieprasījuma trešdienas vakarā Rīgas domē sasaukta Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde, kurā plānots diskutēt par Augusta Deglava pārvada tehnisko stāvokli, liecina komitejas darba kārtība.

Sēde sasaukta plkst.20, un opozicionāri tajā vēlas saņemt informāciju par Augusta Deglava ielas pārvada aktuālo tehnisko stāvokli un veiktajām ekspertīzēm, kā arī cer iepazīties ar šo ekspertīžu rezultātiem.

Tāpat deputāti sagaida rīcības plānu situācijas atrisināšanai, norādot izpildes termiņus, izmaksas un atbildīgās amatpersonas, kā arī vēlas saņemt informāciju par Satiksmes departamenta sagatavoto satiksmes organizācijas izmaiņu plānu, kas saistīts ar pārvada slēgšanu.

Kā ziņotājus šajā sēdē opozīcija vēlas redzēt Satiksmes departamenta, Rīgas pilsētas būvvaldes, SIA "Inženierbūve", kā arī Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāvjus.

Kā ziņots, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) otrdien paziņoja, ka ir izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai tilts ceturtdien satiksmei tiktu slēgts. Ministrs žurnālistiem skaidroja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Turpinot uzstāt uz Augusta Deglava ielas pārvada drošību, pašvaldība gan paziņoja, ka pati satiksmi pār to neslēgs, kas nozīmē, ka to nāksies darīt Valsts policijai.

Tikmēr Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis otrdien skaidroja, ka ir uzdevis Rīgas reģiona pārvaldei kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu izstrādāt satiksmes organizācijas plānu pēc Deglava tilta slēgšanas.

Tāpat ziņots, ka BVKB veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus. Tilta bojātie balsti tika konstatēti pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas. Šogad 8.aprīlī BVKB būvinspektors izdeva atzinumu par būvdarbu apturēšanu visā objektā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu