"Ventspils" futbolisti sarūpē RFS pirmo zaudējumu sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook: @FutbolaVirsliga

Latvijas vicečempione "Ventspils" trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja kopvērtējuma līderi RFS.

Uzvarētājiem vārtus šajā mačā guva Kaspars Svārups un Tosins Aijeguns.

Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja RFS futbolistiem, un nekas neliecināja, ka pirmie vārtus gūs laukuma saimnieki. Tiesa, puslaika kompensācijas laikā pēc Žoalisona Oliveiras izpildītā soda sitiena Svārups kritienā raidīja bumbu tīklā, atklādams cīņas rezultātu.

RFS otrajā puslaikā centās atsvaidzināt savus spēkus uzbrukumā, laukumā laižot Robertu Savaļnieku un pērnā gada otru rezultatīvāko futbolistu Maksimu Marusiču, kuram šī bija pirmā spēle pēc teju mēneša pārtraukuma. Tomēr arī viņi nespēja glābt viesus no zaudējuma, 86.minūtē pretinieku kļūdu izmantojot Aijegunam, kurš panāca jau 2:0 "Ventspils" labā.

RFS komandai diskvalifikācijas dēļ šajā spēlē nevarēs palīdzēt Tomāšs Šimkovičs, tomēr atpakaļ ir potenciālais līderis Savaļnieks un diskvalifikāciju izcietis Nauris Bulvītis. Turklāt pēc traumas sadziedēšanas gatavs atkal spēlēt ir iepriekšējās sezonas rezultatīvākais kluba spēlētājs Marusičs.

Abas vienības savā starpā ir tikušās 13 reizes - "Ventspilij" ir septiņi panākumi, RFS ir četras uzvaras, kamēr neizšķirti noslēgušās divas spēles.

Līdzīgi kā iepriekšējo sezonu RFS šo sezonu iesākusi lieliski, jo bija uzvarējusi pirmajās septiņās spēlēs. Tuvākās konkurentes atpaliek par deviņiem punktiem. Tikmēr "Ventspils" klubs septiņās spēlēs guvis 11 punktus, kas pagaidām kopvērtējumā dod trešo vietu.

Vēl šodien čempione "Riga" RTU stadionā uzņem "Liepāju".

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 12 punktiem sešās cīņās seko "Riga", bet tālāk ar 11 punktiem ir "Ventspils" un "Valmiera Glass"/ViA komandas. Tikmēr desmit punktus iekrājusi "Daugavpils", sestajā vietā ar septiņiem punktiem ir "Jelgava", kam ar sešiem punktiem seko "Liepāja", "Spartaks" un "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu