Nomainīta Burtnieku novada vadība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "Valmierai un Vidzemei" deputāts Guntars Štrombergs (no kreisās) un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs, partijas "Valmierai un Vidzemei" valdes priekšsēdētājs Jānis Baiks piedalās partiju "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Tukuma pilsētai un novadam" kopsapulcē, lai lemtu par apvienības nosaukumu un premjera kandidātu.
Partijas "Valmierai un Vidzemei" deputāts Guntars Štrombergs (no kreisās) un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs, partijas "Valmierai un Vidzemei" valdes priekšsēdētājs Jānis Baiks piedalās partiju "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Tukuma pilsētai un novadam" kopsapulcē, lai lemtu par apvienības nosaukumu un premjera kandidātu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Trešdien Burtnieku novada domes sēdē no pašvaldības priekšsēdētāja amata gāzts Guntars Štrombergs ("Valmierai un Vidzemei"), savukārt par jauno pašvaldības vadītāju ievēlēts Edvīns Straume ("Jaunā Vienotība"), pavēstīja pašvaldībā.

Balsojumā par Štromberga atbrīvošanu no amata piedalījās visi 15 domes deputāti. Par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu balsoja astoņi deputāti, kuri visi bija starp neuzticības balsojuma ierosinātājiem.

Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Straume tajā pašā dienā sasauca Burtnieku novada pašvaldības domes ārkārtas sēdi, lai ievēlētu jaunu domes priekšsēdētāju. Amatam tika izvirzīti divi kandidāti - Straume un Viesturs Karlivāns.

Ar astoņu deputātu atbalstu amatā tika ievēlēts Straume, par kuru nobalsoja deputāti Jānis Leitis, Andris Ķibermanis, Igors Korņējevs, Valērijs Pudenko, Jānis Zauers, Gatis Cukmacis, Gunārs Laizāns un pats Straume.

Jaunais domes priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka, neskatoties uz pārmaiņām vadībā, procesi pašvaldībā neapstāsies, bet turpināsies jaunā kvalitātē.

"Rīkosimies tā, lai nodrošinātu darba nepārtrauktību un īstenotu pašvaldībai likumā noteiktās funkcijas. Pilnvērtīgi un izsvērti sāksim īstenot pašvaldības 2019.gada budžetu. Iedzīvotāji var būt droši, ka tiks nodrošināti līdzšinējie pašvaldības sniegtie pakalpojumi, strādāts pie izglītības kvalitātes celšanas, ceļu infrastruktūras sakārtošanas, veikti sociālās aizsardzības pasākumi un risināti citi būtiski jautājumi. Ceru, ka spēsim strādāt kopā, uzklausīt viens otra viedokļus un kopīgi pieņemt iedzīvotājiem labvēlīgāko lēmumu, tostarp saistībā ar gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu," sacījis Straume.

Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks tiks ievēlēts kādā no nākamajām domes sēdēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu