Dārziņš par klubu piedāvājumiem: Bija par ko padomāt...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Lauris Dārziņš šonedēļ noslēdza jaunu līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo" un trešdien pievienojās Latvijas nacionālajai komandai. Viņš pauda gandarījumu, ka turpinās spēlēt Latvijā un vēlas sevi redzēt valstsvienības formā. 

Pieredzējušajam uzbrucējam iepriekšējā sezona bija viena no veiksmīgākajām viņa karjerā. Dārziņš neslēpa, ka bijušas iespējas nākamo sezonu aizvadīt kādā ārvalstu komandā. 

"Bija par ko padomāt," teica Dārziņš. "Bet skaidrs, ka priekš sevis es izvēlos labāko variantu [komandu], kas man un manai ģimenei šķiet visoptimālākais. Esmu priecīgs par parakstīto līgumu. Par citām komandām nebūtu korekti runāt. Taču man ir prieks, ka mani novērtēja, izrādīja interesi." 

Konkrētus klubus, kuri par viņa pakalpojumiem izrādīja interesi, Dārziņš nevēlējās nosaukt. 

34 gadus vecais Dārziņš pats vēlējās palikt Rīgas "Dinamo" vienībā. Par jaunu līgumu ar kluba vadību runāja viņa aģents. 

"Runājot gan ar Ģirtu Ankipānu, gan ar komandas vadību, nekad neslēpu, ka vēlos spēlēt mājās, atstāt kaut kādu nospiedumu šeit," atklāja Dārziņš. "Teiksim tā - viela pārdomām bija."

Pagājušajā sezonā Dārziņš 62 KHL regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 18 vārtu guvumiem un 26 rezultatīvām piespēlēm, būdams viens no komandas līderiem. Viņš pildīja kapteiņa pienākumus. 

"Mīlestība un vēlme spēlēt izlasē pašos pamatos nav mainījusies," teica Dārziņš, kurš trešdien pievienojās valstsvienības kandidātiem. "Starpsezonā gan atpūtos, gan trenējos. Centos uzturēt sevi formā, darbojos individuāli. Skaidrs, ka vienam to darīt ir sarežģītāk. Ir nepieciešami treniņi kopā ar komandu. Vēl ir laiks un jādarbojas ar pilnu jaudu."   

Dārziņš varētu būt viens no Latvijas izlases līderiem.

"Pret spēlēšanu gan izlasē, gan klubā izturos atbildīgi. Tā ir mana atbildība - sagatavot ķermeni kaujas gatavībā svarīgām spēlēm. Vienmēr to esmu izdarījis un darīšu visu, lai būtu rezultāts," sacīja Dārziņš. 

Ceturtdien otrajā pārbaudes spēlē pret Krievijas izlasi Dārziņš vēl nepiedalīsies. Pēc tam Latvijas komandai paliks vien divas pārbaudes spēles ar Šveici. 

 

"Ar visām savām domām un darbībām esmu izlasē," norādīja Dārziņš. "Redzu, ka džeki jau ir ļoti labi sagatavoti, viņi ir nopietni trenējušies. Komanda izskatās ļoti labi fiziskajā ziņā, spēj izskriet līdzi pretiniekam. Piespieda pieļaut divas kļūdas, kuras arī izmantoja. Mans dēls grib mani redzēt izlases formā, es pats sevi vēlos redzēt izlases formā. Ir man savi sportiskie mērķi un gribas pastrādāt arī Boba Hārtlija vadībā, kas arī ir vērtīgi."

B apakšgrupā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā Latvija spēlēs pret Krieviju, pasaules čempioni Zviedriju, Šveici, Čehiju, Austriju, Itāliju un Norvēģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu