Nokļūšanai līdz kūlas ugunsgrēkam glābējiem nākas izmantot laivu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VUGD

Lai nokļūtu līdz kūlas ugunsgrēkam Jēkabpils novadā, glābējiem trešdien nācies izmantot laivu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Aizvadītajā diennaktī VUGD Zemgales reģiona brigāde saņēma 19 izsaukumus, 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem. Tostarp glābēji dzēsa desmit kūlas un četrus meža ugunsgrēkus.

Lielākais no tiem reģistrēts Bauskas novada Vecsaules pagastā, kur sausā zāle un krūmi dega 25 hektāru platībā. Dzēšanas darbos piedalījās septiņi Bauskas un Vecumnieku ugunsdzēsēji glābēji ar trim autocisternām.

Tāpat vakar VUGD saņemta informācija, ka Jēkabpils novadā, Daugavā, uz Ābeļu salas deg kūla. Tā kā līdz degšanas vietai nebija iespējams piekļūt ar automašīnu, ugunsdzēsēji glābēji ielika aprīkojumu laivā un aizpeldēja līdz salai. Ar roku rīku palīdzību viena hektāra platībā degošā kūla nodzēsta.

Tikmēr ceturtdienas rītā vairākās vietās Jūrmalā deguši atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā, informēja VUGD.

Ap plkst.5 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Fabrikas ielā Jūrmalā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju tika pamanīti dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākās vietās deg atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā. Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks ir lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Savukārt trešdien glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavu, kur dega kūla 1,5 hektāru platībā. Mēģinot saviem spēkiem dzēst degošo zāli, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Tāpat trešdien VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākās vietās deg meža zemsedze un neapsaimniekotas, pamestas būves kopumā desmit hektāru platībā.

Sadarbībā ar Valsts meža dienestu šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota un patlaban vietās, kur notiek gruzdēšana, turpinās dzēšanas darbi.

VUGD saņem arvien vairāk izsaukumu uz meža ugunsgrēkiem. Aizvadītajā diennaktī kopumā dzēsti 29 meža ugunsgrēki.

VUGD atgādina, ka Valsts meža dienesta visā valsts teritorijā no 19.aprīļa ir noteicis ugunsnedrošā laika posma sākumu, tādēļ VUGD aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem un, atrodoties mežā vai tā tuvumā, ievērot ugunsdrošības prasības.

Trešdien arī saņemts izsaukums uz Skrundas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega ēkas jumts 200 kvadrātmetru platībā un vēl divi šķūņi 50 kvadrātmetru platībā. Pēc vairākām stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 127 izsaukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu