Kaimiņš neatbalstīs Zakatistova izdošanu kriminālvajāšanai (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) neatbalstīs "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāja Ata Zakatistova (KPV LV) izdošanu kriminālvajāšanai.

Politiskā spēka paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pausts, ka Kaimiņa ieskatā pašlaik publiski izskanējušie prokuratūras argumenti Zakatistova izdošanai nepārliecina. Tas vairāk ir vērtējams "kā mēģinājums "piešūt lietu" situācijā, kad tās nav", norāda Kaimiņš.

Viņš atbalsta Zakatistovu un balsos pret viņa izdošanu. "Respektēju prokuratūras darbu, bet šī lieta nav tā, uz kuras bāzes var kādu veidot par "grēkāzi". Esmu pārliecināts, ka Zakatistovs jau tuvākajā laikā spēs viest skaidrību un kliedēt sabiedrības neziņu. Ja kāds domā, ka ar šādu gājienu var vājināt partiju, tad tas nav šis gadījums," piebilst Kaimiņš.

Kā ziņots, prokuratūra vērsusies Saeimā, lūdzot izdot kriminālvajāšanai Zakatistovu.

Iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs lūdza prokuratūrai par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēt Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Zakatistovs noliedz vainu saistībā ar iespējamo apsūdzību krāpšanā un vēlas iepazīties ar izveidojušos situāciju, iepriekš žurnālistiem pauda politiķis. Viņš norādīja, ka nav iesaistīts krāpšanā, paužot, ka ir tikušas sniegtas konsultācijas, bet sīkāk nestāstīja, ko tieši ir konsultējis.

Ģenerālprokuratūra jau nolēmusi Tamužu saukt pie kriminālatbildības par krāpšanu lielā apmērā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu