Par izvairīšanos no PVN nomaksas piespriež četru mēnešu cietumsodu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa kādam uzņēmuma prokūristam par izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas 94 004 eiro apmērā, piesprieda četru mēnešu cietumsodu, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Saskaņā ar Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras uzturēto apsūdzību, persona bija kāda uzņēmuma prokūrists, kurš organizēja un veica reālo saimnieciski finansiālo darbību. Apsūdzētais, būdams uzņēmuma faktiskais vadītājs, tikās ar darījumu partneriem, organizēja reālu ar PVN apliekamu darījumu slēgšanu, to izpildīšanu un deklarēšanu Valsts ieņēmumu dienestā.

2016.gadā viņš uzņēmuma grāmatvedei iesniedza rēķinus, kas saturēja nepatiesu informāciju no kāda uzņēmuma par reāli nenotikušiem darījumiem. Šādā veidā valsts budžetam nodarīts materiālais zaudējums 94 004 eiro apmērā nesamaksātā PVN veidā.

Darījumus nepamatoti tika iekļauti uzņēmuma PVN deklarācijas sadaļā par priekšnodokļa summām.

Tiesa apsūdzēto sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības ieņemt valdes locekļa, valdes priekšsēdētāja un prokūrista amatus komercsabiedrībās uz diviem gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu