Navaļnija jaunākie atradumi: finanšu ministra un ģenerāļa greznās vasarnīcas (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vadītais Korupcijas apkarošanas fonds turpina meklēt un atrast greznus valsts amatpersonu īpašumus, kuru vērtība ievērojami pārsniedz šo amatpersonu oficiālos ienākumus. Šoreiz Navaļnija uzmanības centrā nonākuši Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs un ģenerālis, aizsardzības ministra vietnieks Ruslans Caļikovs, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Korupcijas apkarošanas fonds informē, ka Caļikovs un Siluanovs esot patiesie īpašnieki divām ekskluzīvām vasarnīcām Piemaskavas ciematā Razdori, kas atrodas par Krievijas elites vasarnīcu rajonu dēvētajā Rubļovkā.

Kā noskaidrojuši fonda aktīvisti, Caļikovam pieder zemesgabals viena hektāra platībā un uz tā māja 1868 kvadrātmetru platībā. Viņš arī nomājot blakusesošo mežu 2,2 hektāru platībā.

Saskaņā ar Korupcijas apkarošanas fonda aplēsēm, šī Caļikova īpašuma vērtība ir aptuveni 950 miljoni rubļu (13,2 miljoni eiro).

Savukārt Siluanovam pieder zemesgabals, kas atrodas blakus Caļikova īpašumam.

Šajā zemesgabalā tiek būvēta ēka 1500 kvadrātmetru platībā.

Arī Siluanovs nomājot mežu.

Šā īpašuma vērtība lēšama 1,25 miljardos rubļu (17,4 miljonos eiro).

Aleksejs Navaļnijs uzsver, ka abas valsts amatpersonas oficiāli nav nopelnījušas tik daudz, lai varētu atļauties šādus īpašumus.

Saskaņā ar valsts amatpersonu deklarācijām Caļikovs pēdējo desmit gadu laikā nopelnījis vien 74 miljonus rubļu (aptuveni miljonu eiro), bet Siluanova deklarētie ienākumi pēdējos septiņos gados bijuši 290 miljoni rubļu (četri miljoni eiro).

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu