Ar dokumentālo filmu "The Apollo" sākas Tribekas filmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Ņujorkā trešdien atklāts astoņpadsmitais Tribekas filmu festivāls (Tribeca Film Festival). Tas atklāts ar Rodžera Rosa Viljamsa (Roger Ross Williams) dokumentālo filmu "The Apollo", kas vēsta par leģendāro koncertvietu "Apollo". 

Sižets par "The Apollo" un Tribekas filmu festivālu (angļu val.)

Atgādinām, ka filmu festivālu 2002. gadā dibināja aktieris Roberts de Niro, Džeina Rozentāla un Kregs Hatkofs. Tā izveidošanas mērķis bija atdzīvināt kultūras dzīvi prestižajā Tribekas (Tribeca) rajonā Manhetenā pēc 2001. gada septembra terorakta, kā arī veicināt Ņujorkas kā filmu uzņemšanas centra atpazīstamību.

Roberts De Niro Tribekas Filmu festivāla atklāšanā
Roberts De Niro Tribekas Filmu festivāla atklāšanā Foto: EPA/AFP/SIPA/Scanpix

Astoņpadsmit pastāvēšanas gados Tribekas festivāls kļuvis par vienu no prominentākajiem (mazajiem) festivāliem pasaulē. Festivālā bez filmu programmām un skatēm ir arī meistarklases, diskusijas, semināri un citas aktivitātes. Tribekas kinofestivālā ir vairākas konkursa programmas, piemēram, pasaules kino konkurss, starptautiskais dokumentālo filmu konkurss, Ņujorkas filmu, Ņujorkas dokumentālo filmu, ir arī īsfilmu konkurss un dokumentālo un studentu īsfilmu konkurss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu