Parīzes Dievmātes katedrālē sāk izmeklēšanu (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas policijas zinātnieki un citi izmeklēšanas eksperti ceturtdien pirmo reizi kopš postošā ugunsgrēka sākuši izpētes darbus Parīzes Dievmātes katedrālē.

Policijas amatpersona paziņoja, ka trīs dažādu policijas struktūru komandas ceturtdien iegājušas ēkā, lai paņemtu paraugus un meklētu liecības tam, kas izraisīja ugunsgrēku.

Policija jau pagājušajā nedēļā ieradās katedrālē, tomēr nespēja veikt rūpīgu izpēti, līdz katedrāles struktūra nebija padarīta pietiekami droša.

Amatpersonas uzskata, ka ugunsgrēku, iespējams, izraisījis īssavienojums, kas bijis saistīts ar katedrāles restaurācijas darbiem.

Savukārt par katedrāles rekonstrukciju atbildīgais uzņēmums atzinis, ka strādnieki nav ievērojuši noteikumus, kas objektā aizliedz smēķēt. Tomēr uzņēmuma pārstāvis noliedza, ka pastāvētu jebkāda saistība starp šo pārkāpumu un pagājušās nedēļas postošo ugunsgrēku.

Parīzes prokuratūra apliecināja, ka tiek izmeklēti visi iespējamie pavedieni.

Katedrālē 15.aprīļa vakarā izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Varasiestādes uzskata, ka ugunsgrēks izcēlies netīšām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu