Linkaits nosauc Satiksmes ministrijas prioritātes 2020.gada budžetam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Satiksmes ministrijas (SM) prioritātes 2020.gada budžetā, tāpat kā citus gadus, būs sabiedriskā transporta pārvadājumi un ceļu remonti, aģentūrai LETA pastāstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Jautāts, vai ir plānotas kādas jaunas iniciatīvas, ministrs atbildēja, ka nekas jauns nav plānots.

"Mums tradicionāli visus iepriekšējos gadus ir deficīts," pauda Linkaits, piebilstot, ka sabiedriskā transporta pārvadājumiem šogad deficīts ir 15 miljoni eiro, kas netiks segti no valsts budžeta, bet dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem valsts nesegtais deficīts ir 14 miljoni eiro.

"Autoceļi mums ir finansiāla bedre gan 2019., gan 2020.gadā," teica satiksmes ministrs.

Jau ziņots, ka otrdien, 23.aprīlī, Ministru kabinets atbalstīja valdības rīcības plānu, kurā ietvertie darbi nākamajos gados no budžeta prasīs aptuveni vienu miljardu eiro, savukārt ceturtdien notiks ministru seminārs par 2020.gada un vidēja termiņa valsts budžetu, kura laikā sāks iezīmēt valdības prioritāro darbu finansēšanas plānu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš sacīja, ka valdības rīcības plānā ietvertie uzdevumi tiks īstenoti līdz nākamās Saeimas vēlēšanām, ņemot vērā budžeta iespējas. "Ceturtdien sanāksim uz pirmo semināru par budžetu, kad būtu jāvienojas par kopējām prioritātēm un to īstenošanas gaitu. Es vēlos lai ministri izstrīdas par to, ko valdība darīs nākamos trīs gadus," pauda Ministru prezidents.

Pēc Kariņa teiktā, vispirms būtu jāpanāk vienošanās par finansiāli ietilpīgākajiem valdības rīcības plāna darbiem. "Izejot no cipariem, domāsim par īstenojamajām programmām un kādā tempā tās ieviest," piebilda premjers.

Atbilstoši Finanšu ministrijas (FM) līdzšinējām aplēsēm 2020.gada budžetā fiskālā telpa ir negatīva virs 11 miljoniem eiro, tomēr Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) ieskatā fiskālā telpa ir daudz sliktāka - aptuveni 112 miljoni eiro. Vērtējot FM un FDP atšķirīgo fiskālās telpas aprēķinu, Kariņš atzina, ka aprēķini var būt dažādi, tomēr viņš vadīsies pēc FM aprēķiniem, jo līdzīgu metodi izmanto arī citas eirozonas valstis.

Vaicāts par valdības ierobežotajām iespējām 2020.gada budžetā atvēlēt papildu līdzekļus jaunām prioritātēm, Kariņš uzsvēra, ka līdzekļus valdības prioritātēm būs iespējams rast, piemēram, pārskatot ministriju izdevumus un programmas, izmantojot Eiropas Savienības fondus un īstenojot publiskās un privātās partnerības projektus. Tāpat budžetu ieņēmumus audzēs prognozētā ekonomikas izaugsme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu