Sevastova Štutgartē apspēlē šī turnīra 2017. gada čempioni

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Trešo kārtu Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīrā ceturtdien sasniedza Latvijas tenisa līdere Anastasija Sevastova, kas astotdaļfināla mačā ar 6-4, 6-3 apspēlēja sacensību mājinieci Lauru Zīgemundu. Ceturtdaļfinālā Sevastovai būs jātiekas ar WTA ranga 3. raketi Petru Kvitovu no Čehijas.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 100 WTA ranga punktus.

Sevastova WTA rangā ieņem 13.vietu un šajā turnīrā izlikta ar septīto numuru, kamēr Zīgemunda reitingā ieņem 99.pozīciju un Štutgartē piedalījās ar rīkotāju speciālo ielūgumu.

Pirmos divus geimus tenisistes uzvarēja pie savas serves, bet trešajā geimā, kas ilga desmit minūtes, Sevastova lauza pretinieces servi un panāca 2-1. Sestajā geimā vācietei bija iespēja izlīdzināt rezultātu, tomēr Sevastova pēc nonākšanas iedzinējos ar 15:40 atspēlēja divas breikbumbas un palika vadībā ar vienu breiku. Identiskā situācijā Sevastova nonāca pie savas nākamās serves, taču šoreiz pēc atspēlēšanās Zīgemunda tika pie vēl vienas breikbumbas, kas tika izmantota, pretiniecei panākot neizšķirtu 4-4.

Pavisam smags izvērtās nākamais geims, kas ilga 15 minūtes un kurā astoņas reizes rezultāts bija "vienādi", taču Sevastova ar trešo breikbumbu pielika tam punktu un panāca 5-4. Latvijas tenisiste ieguva tiesības servēt par uzvaru setā, ko arī izmantoja, pretinieci pārspējot ar tikai vienu zaudētu izspēli.

Otrā seta ievadā liepājnieces atņēma Zīgemundai servi, taču mājiniece nākamajā geimā revanšējās. Vēl vienā garā geimā Sevastova ar ceturto breikbumbu otro reizi setā atņēma pretinieces servi un panāca 2-1. Latvijas tenisiste bija uz viļņa un uzvarēja nākamos divus geimus, katrā no tiem zaudēdama tikai vienu izspēli.

Sesto geimu Latvijas pirmā rakete uzvarēja "tīri" un panāca jau 5-1. Zaudētais nākamais geims nedaudz apturēja Sevastovas veiksmīgo sēriju, bet pie savas serves viņa neizmantoja divas mačbumbas, kas pretiniecei ļāva samazināt pārsvaru. Devītajā geimā Sevastova tika pie divām mačbumbām, izmantodama pirmo no tām un panākdama 6-3.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija spēlējušas divas reizes, katrai izcīnot pa vienai uzvarai.

2016. gadā Bukarestes (Rumānija) turnīra pusfinālā divos setos uzvarēja Sevastova, bet 2017. gadā Čārlstonā (ASV) sacensību ceturtdaļfinālā divos setos pārāka bija Vācijas tenisiste.

Sevastova Štutgartes turnīrā spēlē trešo reizi, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot aizpērn, kad arī izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā. Savukārt Zīgemunda savā mājas turnīrā spēlēja astoto reizi un ir šī turnīra 2017.gada čempione. Gadu pirms tam viņa, turnīru sākot no kvalifikācijas, aizcīnījās līdz finālam, kurā gan zaudēja Angelikai Kerberei.

Bez Šturtgartes turnīra titula Zīgemunda karjeras laikā triumfējusi arī sacensībās Bostadē.

Štutgartes turnīra pirmajā kārtā Sevastova trīs setu cīņā pārspēja Latvijas otro raketi Aļonu Ostapenko.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu